• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Хроника
Комшија комшиници убио пса Штампа
27. јул 2016.

 

Хицима у главу, Р.E (82) убио је пса своје комишинице А.С (34). Инцидент се догодио 25. јула око 22.00 сати у Жичкој улици у Село Младеновцу. Починиоцу је одређено задржавање од 48 сати.

Поменуте вечери, старац је ушао у комшијско двориште, ушао у бокс где су се налазила четири пса и испалио неколико метака из малокалибарског пиштоља "берета". Од четири пса погодио је само једног, после чега се вратио својој кући. У тренутку пуцњаве А.С није била код куће.

Комшије су пријавиле пуцњаву полицији након чега је патрола изашла на терен. Извршен је претрес куће у којој је нађен малокалибарски пиштољ "берета", који је Р.Е својевремено пријавио у Неготину, а у међувремену га одјавио. Старац је рекао да је легао да спава, пси су почели да лају после чега је изашао и извршио дело. На терен је изашла и ветеринарска екипа која је безуспешно покушала да спасе пса. По завршетку увиђаја Р.Е је одређено полицијско задржавање од 48 сати.

Према речима комшија, инцидент је последица нетрпељивости међу првим комшијама изаване дневном и ноћном буком коју су лавежом правила четири пса мешанца које је А.С држала у боксу.

– Нико не оправдава убиство животиња али било је само питање времена када ће овако нешто да се деси. Та госпођа је држала неколико паса у боксу покривеном пластичном цирадом и то по највећим врућинама и нормално је да су пси били иритирани и сумануто лајали што је сметало целом комшилуку. Тешко је да неко држи толико кучића у насељеном крају, а да не дође у конфликта са околином. Овде живи доста деце и старијих болесних људи, сви су нервозни и на ивици живаца и хвала Богу што се овај инцидент завршио само на овоме – каже један од комшија.

Надовезујући се на причу нашег саговорника, можемо само да апелујемо на све стране да буду толерантне и много обазривије у ономе што раде јер живимо у времену када банални разлози веома лако постану окидач за  трагедије са несагледивим последицама.