logo

Спорт

Бронза из Чешке

 

 

Млађи пионири Кошаркашког клуба "ББ Баскет" освојили су бронзану медаљу на међународном турниру у граду Острави у Чешкој. Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, честитао је успех играчима и руководству младеновачког клуба.

Поводом успеха Кошаркашког клуба "ББ Баскет" на Међународном јубиларном 20. турниру у Чешком граду Острави, председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, угостио је играче и руководство клуба.

Младеновачки клуб је први пут учествовао на овом турниру са две такмичарске екипе и то млађим пионирима који су освојили бронзану медаљу у конкуренцији од једанаест екипа и кадетима који су били последњи али и убедљиво најмлађа екипа од укупно тринаест тимова колико се такмичило у овој узрасној категорији.

Селекција млађих пионира је за четири дана боравка на турниру одиграла пет утакмица, а једину утакмицу коју је изгубила била је од екипе која је на крају заслужено освојила турнир.

Председник Кошаркашког клуба "ББ Баскет" из Младеновца, Борис Боснић захвалио се градској општини Младеновац и председнику Чокићи на помоћи и финансијској подршци клубу.

– Дошли смо да се похвалимо на успеху који смо остварили на турниру у Чешком граду Острави. То је био јубиларни турнир који се одржава већ двадесет година, а учествовало је 136 екипа из једанаест земаља. Мислим да није мала ствар када у таквој конкуренцији, направите успех и освојити бронзу. Осим нас на турниру је учествовала још једна екипа из Србије, али они нису направили добар резултат. Због тога мисли да смо на достојанствен начин представили и Србију и наш град Младеновац – рекао је Боснић. Он је у име клуба поклонио Чокићу тренерку и дрес Кошаркашког клуба "ББ Баскет".

Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, рекао је да му представља привилегију и задовољство што је у прилици да поздрави младе кошаркаше и да им честита на успеху.

– Кошаркашки клуб "ББ Баскет" је пример свим клубовима на који начин треба да се води један спортски клуб, самим тим што познајем лично Бориса али и што чујем од других родитеља на који начин он ради свој посао. О том успеху говори и масовност клуба у којем тернира око 200 деце са чим мало који клуб може да се похвали. Наша општина је у тешкој финансијској ситуацији али са скромним средствима којима помажемо "ББ Баскет" сматрам да могу успешно да воде клуб. Верујем да ће се времена променити и да ћемо бити у ситуацији да вам помогнемо више.

Мислим да је важније од саме медаље то што сте били заједно на турниру и што сте се лепо дружили и склапали нова познанства и пријатељства. За наш град је важно да лепо сарађујете и да се дружите, а резултати ће доћи сами јер имате добар стручни тим - рекао је Чокић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.