logo

Спорт

Баскет турнир "Стритбол" од 15. до 18. јуна

altТурнир у баскету "Streetball" (3 на 3) у пет старосних категорија, као и у шутирању тројки, одржаће се од 15. до 18. јуна на кошаркашким теренима у насељу "25. мај".

На јубиларном 20. по реду турниру у баскету "Стритбол", организатори најављују учешће великог броја екипа из Младеновца и околних градова који ће се екипно надметати у пет старосних категорија и у шутирању тројки. Екипе се могу пријављивати до 14. јуна до 20 сати на теренима у насељу "25. мај" код Драгана Ивановића Кенија.

Победницима турнира обезбеђене су пригодне награде, а организатор турнира је Спортски савеза Младеновца, технички организатор КК "Кени 55-81" док су покровитељи градска општина Младеновац и градски Секретаријат за спорт и омладину.

Како је на данашњој конференцији за медије најављено овогодишњи турнир ће се играти на гумираној подлози која ће се поставити на терен до почетка турнира.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, рекао је да је ова спортска манифестација постала регионално позната.

-Оно што смо као покровитељи турнира обећали прошле године, а то је да ћемо се потрудити да кошаркашки турнир опремимо гумираном подлогом сада се реализује, средства смо обезбедили, потписани су уговори и надам се да ће у наредна два, три дана почети радови и да ће турнир започети у новом амбијенту са доста екипа. Захвалио бих се свим организаторима а нарочито Драгану Ивановићу Кенију и господину Станојковићу што свих двадесет година раде на унапређењу турнира. Доказали смо да ова манифестација постаје доста важна за наш град и да је Младеновац спреман и за организацију међународних такмичења у свим спортовима и категоријама - рекао је Глишић.

altГоран Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац задужен за спорт, обећао је да ће у наредна три дана бити постављена гумирана подлога и да ће деца на мултифункционалном терену у насељу "25. мај" моћи да играју кошарку и одбојку.

- Турнир ће сигурно наш град промовисати и шире од нашег региона у афирмативном, туристичком и привредном смислу јер ће велики број привредника препозанти интерес да кроз овакву манифестацију промовишу своје фирме и производе - истакао је Спасојевић.

Милош Спасојевић, потпредседник Спортског савеза Младеновца, захвалио се градској општини Младеновац и великом броју фирми које су подржале турнир.

Драган Ивановић Кени, председник Савета турнира, истакао је да је циљ турнира увек био промовисање здравог живота и такмичарског духа.

-Част ми је и задовољство што седим са председником општине Младеновац и чланом Већа задуженим за спорт. Договорили смо се око постављања гумиране подлоге чије остварење је сада у финалном делу. Мојој личности и сарадницима требало је 15 година да дођемо до овога. Све ове године био нам је циљ да промовишемо здрав живот. Последњих година било је доста проблема у финансирању спорта али сада се ствар променила и то морамо да похвалимо. Младеновац је некада био један од најуспешнијих спортских градова у Србији и полако долазимо до тог циља - рекао је Ивановић.

Турнир се игра у следећим категоријама :

Прва, 12-14 год.(2003-2005) - уплата 500 дин. по екипи
Друга, 14-16 год. (01-03) - уплата 500 дин. по екипи
Трећа, 16-19 год. (98-01) - уплата 600 дин. по екипи
Четврта, преко 19 год. (98. и старији) - уплата 900 дин. по екипи
Пета, ветерани, преко 35 год. (82-го и старији) - уплата 900 дин.
Такмичење у тројкама - уплата 100 дин. по играчу.

Распоред такмичења :

15. јуна од 18 сати прва и друга категорија
16. јуна од 17 сати прва, друга, трећа и четврта категорија
17. јуна од 9,30 сати прва, друга, трећа, четврта и пета категорија
18. јуна финална такмичења по категоријама, шутирање тројки и промотивно девојчице(категорија до и преко 16 година.)

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.