Актуелности

Међународни дечији фестивал фолклора у Младеновцу

Објављено у Актуелности.

 

Младеновац је овог викенда био домаћин Другог Међународног дечијег фестивала фолклора ДЕФ ФЕСТ у организацији КУД-а "Славко Манојловић".

На градском тргу у Младеновцу наступило је у два дана укупно 15 културно – уметничких друштава са око 450 учесника. Представили су се КУД  "Тодор Јанев" из Чашке у Северној Македонији, Фолклорни ансамбл "Булгарани" из Софије у Бугарској, КУД "Димитрије Котуровић" Београд, ДНИП "Ваљарица" Ваљево, КУД "Стеван Штрбац" Врчин, ЦОКТ "Јеврем Обреновић" Шабац, ДНТК "Јека" Обреновац, ДНТК "Шамот" Аранђеловац, КУД "Иво Лола Рибар" Крчедин, КУД "Бисер" Путинци, КУД "Тандрчак" Рушањ, КУД "Шумадија" Влашка, КУД "Љубомир Ивановић – Геџа" Ковачевац, КУД "Прело" Рабровац и домаћин фестивала, КУД "Славко Манојловић" из Младеновца.

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, примио је учеснике фестивала из Бугарске, Северне Македоније и Србије и пожелео им добродошлицу у Младеновац.

Отварајући Други Међународни дечји фестивал фолклора, Глишић је рекао:

"Свим учесницима фестивала желим да се пријатно осећају у нашем граду и успешан наступ на Другом Међународном дечјем фестивалу фолклора. Посебно ми је драго да поздравим наше госте из Бугарске и Северне Македоније.

Наша општина је подржала организацију овог догађаја јер окупља наше најмлађе суграђане и њихове вршњаке из других градова и земаља из окружења. Ово је лепа прилика да се размене искуства, а да деца кроз дружење стекну нова пријатељства. Ова манифестација даје велики допринос културној понуди нашег града и развоју међународне културне сарадње.

Порука коју шаљемо са овог места је да сарадња између младих из земаља региона јесте један од најбољих начина за развој пријатељских односа наших народа. И овога пута Младеновац показује да је добар домаћин, а његово гостопримство постаје познато и ван граница наше земље. Верујем даће те понети лепе утиске и успомене из нашег града и да ћете нам опет доћи.

Захваљујем се организатору фестивала Културно - уметничком друштву "Славко Манојловић" на организацији овог догађаја", рекао је Глишић.

Пре свечаног отварања фестивала, Младеновчани су били у прилици да уживају у дефилеу учесника ове културне манифестације.

Deffest1
Deffest10
Deffest11
Deffest12
Deffest2
Deffest3
Deffest4
Deffest5
Deffest6
Deffest7
Deffest8
Deffest9