Актуелности

Из Младеновца за Србију

Објављено у Актуелности.

 

Дводневна манифестација "Из Младеновца за Србију", коју је организовала Градска општина Младеновац у сарадњи са удружењем „Од предака за будућност“, Друштвом пчелара „Космај“ и Удружењем виноградара и воћара општине Младеновац, окупила је велики број излагача из овог краја.

Поред поменутих удружења, своје производе на штандовима у Градском парку изложила је и компанија Библи, Млекара “Границе”, као и чланови удружења "Вредне руке Рабровца", "Собрашице",  "Вредни Шумадинци", "Ризница традиције" и "Сноварице".  Овогодишња изложба је организована у оквиру традиционалне манифестације “Дани европске баштине”.

Приликом посете изложби, председник Градске општине Младеновац Владан Глишић, поздравио је учеснике и госте манифестације.

" Пројекат "Из Младеновца за Србију" представља резултат међуресорне сарадње пољопривреде, културе и туризма, чији је циљ економско оснаживање жена са села.

Овим пројектом желимо да помогнемо оним женама које се баве примарном пољопривредном производњом да своје производе, по свим стандардима, прераде у кућним условима и да их кроз одговорајућу промоцију изнесу на тржиште.

Градска општина Младеновац је подржала пројекат "Из Младеновца за Србију" кроз стручну едукацију, маркетиншке активности и медијску промоцију, као и подршком за  учешће на манифестацијама и сајмовима у Србији.

На овај начин промовишемо Младеновац, нашу културну и туристичку понуду. Број учесника на овогодишњој манифестацији је већи од 50, што је знатно више у односу на  прошлу годину.

Користим прилику да се захвалим свим присутним удружењима која су била партнер општине Младеновац, не само у овој, већ и у бројним другим манифестацијама које смо заједно организовали током протеклих година.

Желим вам да у наредном периоду проширите производњу, да имате још више успеха и да ваши производи постану бренд Младеновца и Младеновчана. Позивам вас да заједно уживамо у производима и културном програму" рекао је Глишић.

На овогодишњој изложби, Младеновчанима и гостима Младеновца представило се више од педесет излагача и произвођача, који су своје производе, припремљене на традиционалан начин, понудили на продају. Између осталог, посетиоци су могли да купе пекмез, џем, слатко, компот,сируп, ајвар, корнишоне, сок од парадајза, кечап, ликере, мед и пчелиње производе.

У пратећем програму учествовала су културно-уметничка друштва “Славко Манојловић”, “Јанко Катић”, "Шумадија" из Влашке, "Љубомир Ивановић-Геџа" из Ковачевца и "Прело" из Рабровца.

Izmld1
Izmld2
Izmld3
Izmld4
Izmld5
Izmld6
Izmld7
Izmld8