Друштво

Обилазак запослених на „јавним радовима“

Објављено у Друштво.

alt

Директор филијале Београд Националне службе за запошљавање Добросав Марић са својим сарадницима обишао је запослене на јавним радовима у младеновачком Комуналном предузећу и Спортком центру „Љубомир Ивановић Геџа“.
Приликом посете Младеновцу одржан је и радни састанак са председником градске општине Младеновац, Владаном Глишићем.
Марић је истакао да од свих београдских општина Национална служба за запошљаљвање најбољу сарадњу има са општином Младенобац.
„Ове године смо преко јавних радова ангажовали 25 лица у Младеновцу, од чега 14 особа са инвалидитетом. Изузетно нам је значајно да управо њих укључимо у посао, јер су то, како смо и овде могли да чујемо, изузетно добри и савесни радници. Позивамо приватна предузећа да конкуришу за наше програме олакшица при запошљавању јер још имамо неискоришћених средстава за отварање нових радних места, рекао је Марић и додао да ће до краја године београдска филијала Националне службе за запошљавање уложити у разне програме запошљавања више од 300 милиона динара.
Марић је додао да је за самозапошљавање и отварање нових радњи у Младеновцу Национална служба за запошљавање издвојила око милион динара из сопственог буџета, а за ново запошљавање око 1,8 милиона. Како је истакао, програми стручног оспособљавања и стручне праксе прилика су за младе да одраде приправнички стаж, стекну почетно радно искуство и докажу се послодавцу као добри и сигурни радници, што ће им знатно повећати шансе за даље запошљавање.
Он је позвао све младе без радног искуства да се јаве својим саветницима за запошљавање који ће их упутити у ове програме.

alt

Председник градске општине Младеновац Владан Глишић захвалио се Националној служби на дугогодишњој подршци у борби са незапосленошћу, а нарочито када су у питању теже запошљиве категорије грађана и особе са инвалидитетом.
- Када је у питању Младеновац, рекао бих да је ово кап у мору, али заједно са Националном службом интензивно настављамо да радимо на подршци незапосленима. У наредној години општина ће се озбиљно позабавити креирањем нових радних места довођењем инвеститора а грађани у веома блиској будућности могу очекивати повољне вести. Такође смо са Националном службом за запошљавање договорили да у наредној години проширимо неке заједничке пројекте и повећамо број људи који могу да конкуришу за јавне радове и друге програме“, рекао је Глишић и поручио да ће се од 2020. године кренути у интензиван развитак Младеновца и повећање броја радних места, што ће, како је истакао, проузроковати и бољи квалитет живота.