logo

Култура

Ноћ музеја у Центру за културу

Центар за културу Младеновац прикључио се овогодишњој манифестацији Ноћ музеја која се одржава 17. маја. Посетиоци ће тог дана од 20,00 до 02,00 сати моћи да погледају изложбе сликара Зорана Милосављевића и Душице Пејић.


Галерија Фоаје
Изложба слика Зорана Милосављевића


Зоран Милосављевић је рођен 15. фебруара 1952. године у Златову код Деспотовца. Лекар, сликар и писац. Дипломирао је на Медицинском факултету у Београду. Прву самосталну изложбу имао 2001. године под називом: "Путовање у звездану ноћ" - својеврстан омаж Ван Гогу. Као члан УЛУК-а учествовао на више групних изложби слика и цртежа. Објавио је и два романа као и велики број прича по новинама, часописима и зборницима. Ради у Институту за јавно здравље. Живи у Крагујевцу.

Мала галерија
Уметник ствара


Душица Пејић МА сликарства, активно представља свој опус, како у Србији, тако и ван земље. У свом зрелом и комплексном опусу уметница континуирано истражује могућности боја и облика и њихових потенцијалних аналогија са речима, покретима и тоновима. Модификацијом и апстраховањем писма она долази до форми које саме по себи преузимају улогу нарације. Сваки од радова уметница представља као секвенцу, један моменат једног догађаја или доживљаја. Радови се тако могу спајати и одвајати, постајати и остајати целина или наставити своје деловање напуштајући првобитна значења која су имали.
Изложбом аутора Василија Сујића Неки видови апстрактног сликарства у Србији после 2000. је  уврштена у избор осам најистакнутијих аутора апстрактне орјентације у српском сликарству. Изложба је приказана у Паризу где је била изузетно вреднована од стране стручне јавности.

Свој израз налази и ван сликарског простора реализујући интеревенције у простору како би испитала однос између визуелног и вербалног, али и како би 'визуелно' сместила ван оквира слике. Њене слике представљају савремен и снажан избор. Налазе се у просторијама домаћих и иностраних јавних и приватних ексклузивних клијената.


Центaр за културу Младеновац
Војводе Путника 7, 11400 Младеновац
тел. 011/8231-230
www.ckm.co.rs

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.