logo

Култура

Празник фолклора у Влашкој

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2014" који организује КУД "Шумадија" из Влашке, уз подршку градске општине Младеновац, свечано је отворио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац.

Фестивал који је трајао од 18. до 20. јула, прве вечери се због невремена није одржао, али су већ следеће вечери учесници песмом и игром одушевили госте у препуном дворишту школе у Влашкој. Захваљујући успешној организацији домаћина, КУД-а "Шумадија" из Влашке, дугогодишња традиција фестивала настављена је и по четрнаести пут у нашој општини.

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2014" који се одржава у оквиру "Петог српског фестивала фолкора" свечано је отворио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Након Влашке, фестивал се наставља у Шапцу и Угљевику.

Поздрављајући госте Дејан Чокић се захвалио домаћину КУД "Шумадија" из Влашке на успешној организацији, али и гостима из земље и иностранства који су својим присуством увеличали ову манифестацију.

– Велика ми је част и лично задовољство што имам ту прилику да вас поздравим испред градске општине Младеновац и да вам се захвалим што сте дошли вечерас у оволиком броју. Желим свим гостима добродошлицу у наш Младеновац и нашу Влашку, сигуран сам да ће им, као и сваке године, уз добре домаћине, боравак бити пријатан.

Као председнику општине, велика ми је привилегија што сам са вама. Морам да кажем да је наш допринос као општине скроман имајући у виду труд и енергију коју годинама улажу Дејан Тодоровић и Зоран Јоцић и зато вас молим вас да аплаузом још једном поздравимо Зорана Јоцића. Желим само да вам обећам да ћу, као и до сада, учинити све да општина Младеновац и даље помаже ову манифестацију – рекао је Чокић.

Дејан Тодоровић из организационог одбора фестивала,  захвалио се свима који су помогли ову манифестацију да би се она одржала и по четрнаести пут, а то су градска општина Младенеовац, град Београд и сви они спонзори, фирме и појединци, који су помогли фестивалу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.