logo

Култура

Пријем за учеснике Ликовне колоније

Председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, и његова помоћница Сандра Тагић, данас су угостили учеснике овогодишње Ликовне колоније.

Овогодишња, 28. Ликовна колонија окупила је десеторо академских уметника, сликара и вајара, из Србије и иностранства. Током пет дана трајања колоније, учесници су смештени у Хотелу "Селтерс", а раде у простору Галерије "Фоаје", Центра за културу Младеновац.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, пожелео је гостима пријатан боравак у Младеновцу и позвао их на свечаност прославе 2. августа, Дана општине Младеновац. Уметници су се захвалили председнику на пријему и изразили задовољство смештајем и условима за рад.

Иначе, у протеклих двадесет и oсам година постојања, у раду колоније учествовали су бројни уметници, многи од њих познати и признати и изван граница ових простора, а међу учесницима првих колонија, до 1992. године, били су и уметници из свих република тадашње Југославије.

За учеснике колоније смештај и простор за рад обезбеђују Институт за медицину рада и хотел "Селтерс". Сви учесници, према Статуту колоније, обавезно остављају домаћину, хотелу "Селтерс" и организатору по један рад, од којих настаје стална поставка Ликовне колоније.

 

Свечано затварање овогодишње Ликовне колоније са изложбом насталих радова одржаће се 2. августа.

ПОГЛЕДАЈТЕ : ОТВАРАЊЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ (ПРИЛОГ РТВ МЛАДЕНОВАЦ)

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.