logo

Образовање

Четири распуста за ђаке

Четири распуста за ђакеМинистарство просвете донело je школски календар по којем нова школска година за ученике основних и средњих школа у Србији почиње у уторак 1. септембра, а прво полугодиште се завршава 29. децембра. Основци и средњошколци имаће четири распуста. Јесењи распуст траје само два дана - 5. и 6. новембра, али се спаја са викедном тако да ће ђаци имати кратак предах од четири дана. На зимском распусту ученици ће бити од 30. децембра до 15. јанара 2010, а на пролећном од 2. до 9. априла.

Друго полугодиште најпре завршавају матуранти гимназија 21. маја, ученици осмог разреда основне школе и завршних разреда трогодишњих и четворогодишњих стручних школа распуштају се 28. маја. Остали основци на одмор ће отићи 11. јуна, а средњошколци 18. јуна.

У школи се празнују радно Свети Сава - Дан духовности 27. јануара и Видовдан 28. јуна, а недеља, 8. новембар обележава се као Дан просветних радника.

Ученици и запослени у школи имају право да не похађају наставу, односно да не раде у дане следећих верских празника - православци на први дан крсне славе, први дан Божића и на Ускрс, од Великог петка закључно са другим даном Ускрса. Припадници Исламске заједнице могу да одсуствују на први дан Рамазанског и Курбанског Бајрама, а припадници Јеврејске заједнице на први дан Јом Кипура. Припадници верских заједница које обележавају верске празнике по Грегоријанском календару не раде на први дан Божића и током ускршњих празника.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.