logo

Пољопривреда

Подељене ПКБ-ове јунице

На младеновачкој сточној пијаци представници градског Секрeтаријата за пољопривреду данас су поделили 24 јунице сточарима из наше општине.

Након недавног потписивања уговора, представници Секрeтаријата за пољопривреду данас су доделили 24 стеоне јунице холштајн-фризијске расе сточарима са територије Младеновца. Цена стеоне јунице је 311.850,00 са ПДВ-ом, а корисници су се уговором обавезали да исплате ПКБ Корпорацији 25% од цене, односно износ од 77.962,50 динара пре преузимања грла, док остало плаћа град Београд.

На преузимању грла, данас је био и Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду. Он је рекао да се овим завршава прошлогодишњи процес доделе стеоних јуница пољопривредницима са територије града Београда.

– Ово је свакако важно јер ћемо тиме поправити расни састав грла у нашој општини. Од свих градских општина, по броју додељених јуница Младеновац учествује са скоро 50 одсто што ће сигурно утицати на ниво сточарства у нашој општини, а даљу контролу ће обављати Секрeтаријата за пољопривреду. Ово су проверено квалитетне стеоне јуница холштајн-фризијске расе, али из разговора са нашим сточарима чуо сам да је што се нашег поднебља тиче сименталска раса у предности. Видећемо, да у следећим набавкама то буду сименталци како би наши сточари били задовољнији – рекао је Вићовац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.