logo

Пољопривреда

Потписани уговори са ветеринарима

Потписани уговори са ветеринаримаГрадска општина Младеновац потписала је данас уговоре са ветеринарским станицама и амбулантама преко којих ће се спроводити пројекат субвенционисања вештачког осемењавања крава. Тако ће од данас цена осемењавања сваког регистрованог грла са територије наше општине бити умањена за 1.000 динара што ће финасирати Градска општина Младеновац. За ову намену предвиђено је 5.000.000 динара из општинског буџета.

Уговори су потписани са ветеринарским станицама "Младеновац", "Тикавет", "Рајковет" и ветеринарским амбулантама "Миленковић" и "Горанвет".

Дејан Чокић , земеник председника општине, уручио је уговоре представницима ветеринарских станица и рекао да по ово први пут Општина Младеновац издваја 5.000.000 динара за регресирање вештачког осемењавања приплодних говеда. Он је изразио очекивање да ће грађани и произвођачи бити задовољни овим кораком општине Младеновац.

Према речима Милана Ђорђевића , члана Општинског већа за пољопривреду, више од половине новца из општинског буџета намењеног унапређењу пољопривреде биће уложено у овај пројекат.

− Сточарство као битна грана пољопривреде је претходних година претрпела највише штете од свих осталих пољопривредних грана, а ова субвенција је једна мала стимулација нашим произвођачима. Ово се односи на сва грла која су уведена у базу података и која се воде на произвођаче у чијим шталама ће се обављати осемењавање. Значајно је да кажем да ћемо суфинасирати само прво осемењавање, док повађања нису урачуната. Што се тиче колега ветеринара убеђен сам да ћемо бити на висини задатка и ову активоност спровести на најбољи могући начин како би за следећу годину завредили још већа средства за пољопривреду, односно да осемењавања буду у потпуности финасирана од стране општине али и да створимо услове за неке нове пројекте − рекао је Ђорђевић.

− Испред људи који ће на терену да реализују овај програм мера надам се да ћемо бити на висини задатка као и до сада. Ми смо стожер који је стално присутан уз нашег сељака и умногоме делимо његову судбину. Знамо све проблеме са којима се сусрећу и зато се надамо да ће им ова стимулација добро доћи у тешкој материјалној ситуацији. Надам се да ћемо до године кренути и са осемењавњем другим животиња јер би свакако било добро да се расни састав побољша − рекао је Тихомир Петровић , директор Ветеринарске станице "Тикавет".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.