logo

Пољопривреда

Пољопривредници из Младеновца добили 7,4 милиона динара

 

 

Двадесеторо пољопривредника из Младеновца добили су близу 7,4 милиона динара на конкурса града Београда за подстицајна средства у повртарству и воћарству.

Крајем јуна градски Секретаријат за привреду - Управа за пољопривреду, објавио је Одлуку о додели подстицајних средстава у области воћарства и повртарства на територији града Београда за 2016. годину.

Међу 93 одобрена захтева налази се 20 пољопривредника из наше општине којима је укупно одобрено 7.394.023,00 динара. Према конкурсним прописима о подстицајним средствима, град Београд ће покрити 80 одсто инвестиција у пластенике са системима за новодњавање и противградне мреже.

Према одлуци одобрена средства намењена унапређењу воћарске и повртарске производње, користиће се за набавку и постављања противградних мрежа, пластеника и система за наводњавање кап по кап.

Такође, на овогодишњем конкурсу града Београда за доделу подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда, 12 пчелара из Младеновца добило је 433.753,16 динара.

Радује чињеница да број наших пољопривредника који добијају подстицајна средства из градског буџета расте из године у годину. Да подсетимо, на основу истог конкурса за 2015. годину, у Младеновац је "стигло" 14 пластеника, три система за наводњавање и десет кошница.

Одлуку можете погледати/преузети овде:

ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ВОЋАРСТВА И ПОВРТАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.