logo

Спорт

Појачање из Мексика

Адриан Флорес, двадесетчетворогдишњи ранингбек из Мексика, дошао је пре пет дана у наш град. Флорес је уз американце Bertrandа Robersonа и Timothy Robinsonа треће инострано појачање младеновачког Клуба америчког фудбала "Форестландерс".

Како по правилнику савеза, клубови у Србији имају право максимално да ангажују три играча који нису држављани Србије, Форестландерс је у потпуности искористио ту прилику и за треће појачање довео Флореса. Овим је завршен двомесечни посао управе клуба на ангажовању страних играча.

Адриан Флорес стигао пре пет дана из родног Монтереја, града са преко 4 милиона становника, профил је играча какав је био неопходан Ландерсима. Скроман и опуштен момак који је пропутовао "пола света" да би стигао у Младеновац, посетио нас је јуче заједно са Жељком Срећковићем, потредседником младеновачких Форесландерса.

Снег – Прва реч коју је Адриан научио по доласку у Србију. Како нам је рекао у Монтереју никада није пао снег, па је као и за осталу двојицу придошлих странаца, ово био својеврстан шок. Симпатичан момак, којег карактерише изузетна брзина и орјентација на терену амерички фудбал игра већ 18 година.

– Амерички фудбал играм од седме године, а прошле године смо освојили првенство са мојим колеџом Аутентико Тигрес. На финалној утакмици смо имали 55.000 навијача. Стадион је био пун и многи су са терена гледали утакмицу. Иначе, код нас је најпопуларнији фудбал као и код вас, па тек онда долазе амерички фудбали, бејзбол и кошарка. Један момак из Европе нас је контактирао и рекао да у Србији траже квотербека. Рекао сам му да ми да контакт, онда сам разговарао са Жељком. Рекао је ок, пошаљи ми снимке утакмица па ћемо да се договоримо. Причали смо, договорили се и ево ме овде код вас. Монтереј је огроман град који се стално шири. Ово ми је први пут да сам напустио домовину, додуше ишли смо једанпут преко границе у Детроит са мојим тимом, али у Европи сам први пут. Кући су ми остали отац, мајка, девојка и два брата - близаници који такође одлично играју фудбал – каже Флорес и додаје да је за ово кратко време у Младеновцу задовољан другарством у клубу, али и људима за које каже да су пријатни и љубазни.

Ипак, Адриан, као и сваки странац осећа носталгију за домом и породицом који су сада хиљадама километара далеко.

– Мој отац је играо као квотербек, мајка је је волела амерички фудбал, увек је навијала и тако су се и упознали. Кад сам размишљо да дођем овде, отац ми је рекао – Где ћеш тамо, тамо је рат ! Провери ти то. Проверио сам и за сада колико видим нема рата. Добри су људи овде, љубазни, момци из клуба су сјајни и лепо ми је овде. Са овим страница вежбам енглески пошто ми није баш најбољи, али чуо сам да је овде популаран шпански језик, па можда ми и то дође корисно. Овде сам до краја сезоне, до јула, али ако буду задовољни остаћу још, што да не. Људи очекују да играчи америчког фудбала буду крупни двометраши. Као што видите ја нисам ни крупан и дебео али имам брзину и покрете и они могу само да ми гледају у леђа – каже Флорес. Иначе национални рекорд Србије на 100 метара је 10,46 док, како нам кажу, овај момак сто метара "гази" за нешто преко 11 секунди. Остаје нам да га видимо на делу.

Жељко Срећковић, потпредседник Форестландерса, један од људи који је "донео" амерички фудбал у Младеновац, каже да је примарни циљ довођења странаца појачање тима и амбиције за улазак у Прву лигу.

– Међутим, осим тога жеља била нам је жеља да овим нашим момцима доведемо неког ко може да их научи фудбалу али и енглеском језику. Имамо неке момке у клубу који не знају на енглеског да кажу ни добар дан, а уче га у школи већ десет година. Зато смо намерно један део комуникације и увели на енглеском да би наши дечаци научинили језик, али и терминологију америчког фудбала. Лично, надам се уласку у Прву лигу што би вратило неке од играча који су напустили клуб. Сада имамо 11 Младеновчана који играју по другим клубовима. Са њима би, евентуално, имали тим који би могао да игра Прву лигу. Имамо квотербека Тимоти Робинсона из Америке, Флореса на ранинг беку и имамо Бертранда, дефанзивца. Заниљиво је да наш ривал за улазак у прву лигу и прво место Инђија такође довела три странца. То нам је прва утакмица у сезони коју играмо 1. априла у Младеновцу и позивам све навијаче да нас подрже – рекао нам је Срећковић.

 

Адриан Флорес ВИДЕО

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.