logo

Спорт

Плави у опасној зони

Суботњим поразом на гостовању у Новом Саду екипа ОФК Младеновца спустила пала је на табели на само два бода од зоне испадања. Иако су повели, Младеновчани нису успели ни у шестом колу наставка првенства да стигну до прве пролећне победе.

Фудбалери Новог Сада су након 90 минута велике борбе савладали екипу Младеновца захваљујући јунаку утакмице Зорану Миловцу који је са два гола, донео десету првенствену победу Новосађанима. Први су на Детелинари повели гости из Младеновца и то преко свог најјачег оружја контранапада. Играо се 5. минут, када је Лаловић мајсторски упослио кроз средину утрчалог Павковића који се нашао између два одбрамбена играча канаринаца и прецизним ударцем спровео лопту у доњи леви угао Ристића.

Врло брзо су домаћи фудбалери успоставили теренску иницијативу. ређале су се шансе Филиповића, Бајића и Роксе. У 22. минуту Рокса је умакао својим чуварима по десној али уместо да упосли Бајића на првој или Миловца на другој стативи, одлучио се за ударац. Само минут касније, Младеновчани су погодили стативу. Након прекида у 30. минуту, Рокса мајсторски изводио слободан ударац искосна с десне стране, Скопљак на петерцу траљаво захватио лопту која је лагано кренула ка голу, Миловац је притрчао просто закуцао у мрежу са прве статитве.

Играо се 64. минут када су домаћи фудбалери стигли до вођства. Расположени Дарко Рокса направио је дар мар по десној страни и асиситирао утрчалом Бајићу који је несебично пребацио лопту до Миловца, који је без проблема савладао  Мишића. Фудбалери Младеновца у финишу сусрета имали су прилику да дођу до бода, али је ударац најбољег појединца у редовима гостију, Чокића са 10 метара завршио преко гола Ристића.

НОВИ САД - МЛАДЕНОВАЦ 2:1 (1:1)

Стрелци: Миловац у 30. и 64. минуту за Нови Сад, Павковић у 5. минуту за Младеновац. Стадион: Стадион Детелинара: 200. Жути картони: Лаловић и Крстић (Младеновац). Стадион Детелинара, гледалаца: 200,

НОВИ САД: Ристић, Лазаревски, Скопљак, Јаковљевић, Кавчић, Гарић (од 85. Зечевић), Рокса, Илић, Бајић, Филиповић (од 67. Требовац), Миловац (од 84. Мишан).

МЛАДЕНОВАЦ: Мишић, Лаловић, Маловић (од 50. Максимовић), Стојичић, Туцаковић (од 62. Јовановић), Крстић, Чокић, Јевић, Павковић, Миздрак (од 67. Николић), Ржић.

Резултати 23. кола

Колубара – Инђија 2:2
Слога – Срем 2:1
Бежанија – Пролетер 1:1
Нови Сад – Младеновац 2:1
Доњи Срем  – Банат 0:0
Младост – Напредак 1:2
Раднички (С) – Чукарички 0:1
Синђелић – Млади радник 0:0
Раднички (Н) – Телеоптик (одложено)


Парови 24. кола

Срем : Раднички(С)
Ћукарички : Бежанија
Пролетер : Колубара
Инђија : Синђелић
Млади радник : Телеоптик
Раднички(Н) : Младост
Напредак : Доњи Срем
Банат : Нови Сад
Младеновац : Слога

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.