logo

Спорт

Помоћ општинском спорту

Делагација Спортског савеза Србије боравила је у радној посети градској  општини Младеновац. На састанку са представницима општине говорило се о унапређењу спорта у Младеновцу и решавању актуелних проблема.

На позив Спортског савеза Младеновца нашу општину посетила је делегација Спортског савеза Србије (ССС) на челу са првим људима ове организације, Александром Шоштаром, председником и др Данетом Корицом, генералним секретаром савеза.

Руководиоце Спортског савеза Србије, највеће невладине спортске организација на Балкану у оквиру које активно делује више од 12 000 клубова, угостио је Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Састанку су присуствовали и Драгослав Стојковић, члан Већа задужен за развој спорта и туризма, Момчило Станојковић, генерални секретар Спортског савеза Младеновца и Александар Ранисављевић, директор Спортског центра "Љубомир Ивановић Геџа".

На састанку је, пре свега, било речи о ефикаснијем функционисању општинских спортских савеза, школском спорту у систему Спортског савеза Београда и значајнијем позиционирању ССС-а у спортској стратегији Републике Србије.

Александар Ранисављевић, директор Спортског центра "Љубомир Ивановић Геџа", упознао је руководиоце Спортског савеза Србије са актуелним проблемима са којима се суочава Спортски центар у Младеновцу. Делегација ССС-а дала је неколико предлога на који начин ће се у будућности помоћи у решавању проблема Спортског центра.

Састанак је закључен договором да се једна од наредних седница УО ССС-а одржи у Младеновцу, како би се пажња спортске јавности усмерила на активности, резултате али и проблеме спортских клубова, организација и установа у нашој општини.

Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије уручио је председнику општине Младеновац, Дејану Чокићу, монографију Савеза (1945-2013), док је др Дане Корица монографију савеза предао Спортском савезу Младеновца и Драгославу Стојковићу, члану Већа. Гости су на поклон добили књиге "Манастири Космаја", аутора Славомира Војиновића.

Спортски савез Србије, основан 1945. године, и савез је преко 190 гранских и општинских савеза. Ова организација обавља послове који су од заједничког интереса за спорт у Србији као и за његове чланове.

 

Заступа заједничке интересе чланова савеза пред државним и највишим спортским органима, учествује у обезбеђивању услова за развој врхунског спорта у Србији и утврђује заједничку политику развоја врхунског спорта.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.