logo

Спорт

Повратак заборављеног спорта

Повратак заборављеног спортаСпорт који је некада окупљао на стотине девојчица поново је заживео у Младеновцу пре свега захваљујући клубу Ритмичке гимнастике "Младеновац", девојчицама које упорно тренирају и двема шармантним учитељицама и тернерима. Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић и члан Општинског већа за спорт Иван Јанковић, угостили су такмичарке Клуба ритмичке гимнастике "Младеновац". Овај клуб који постоји тек годину дана од оснивања успешно воде учитељице и тренерке Биљана Цесарац Станојевић и Мирјана Михајловић.

– Драго ми је да данас имам једну лепу обавезу да угостим и разговарам са неким ко је тако мали, добар и леп као што сте ви. Наравно и ваше учитељице. Не знам да ли је наша помоћ вашем клубу довољна или не, али могућности су такве. Једино што могу да вам обећам у наредном периоду је да ћемо покушати да вам помогнемо, да ви и ваше учитељице остварите што бољи успех и резултате јер где год одете ви представљате нашу општину – рекао је Бранислав Јовановић .

Мирјана Михајловић , учитељица и тренер младих девојчица рекла је да клуб броји око 100 чланица узраста од 4 до 15 година, те да су за непуну годину дана рада постигли већ завидне резултате.

– Учествовали смо на седам такмичења, два државна првенства, три купа и два такмичења у београдској лиги. Резултати су две златне, шест бронзаних медаља као и четврта, пета и шеста места али и два клупска пехара. Ови резултати не би били постигнути да није било несебичне и једине помоћи од Градске општине Младеновац, посебно председника Бранислава Јовановића, заменика председника Дејана Чокића и члана Општинског већа Ивана Јанковића којима се срдачно захваљујемо.

Наша општина нам је ове године обезбедила гимнастички партер, реквизите, превоз на такмичења и добили смо 100.000 динара. Посебно су захвална деца и њихови родитељи што председник има разумевања за тренутно једини женски спорт у нашој општини. Обећавамо да ћемо се борити за прва места и достојно представљати нашу општину, а овим путем позивамо све девојчице од 4 до 15 година да нам се придруже и да постанемо што масовнији у сигурнои најлепшем женском спорту – рекла је Михајловићева.

Малим такмичаркама поклоне је уручио Иван Јанковић , члан Општинског већа за спорт. Он је похвалио професионално понашање тренера без којих овај клуб не би заживео.

– Нама је битно да се што више младих људи бави спортом и да се развија у нормалним условима. Наставићемо да помажемо ваш клуб али и остале, превасходно у млађим селекцијама јер видимо да све више одличја стиже у град, а ваш успех је најбоља пропаганда и реклама за општину. Следеће године ћете имати далеко више финансијских средстава, а покушаћемо да вам обезбедимо неопходне услове и термине у Спортском центру – рекао је Јанковић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.