logo

Здравство

Нови рендген у Диспанзеру

Делегација Министарства здравља Народне Републике Кине и представници српског Министарства здравља обишли су јуче Специјалну болницу за интерне болести у Младеновцу, којој је Влада Кине донирала дигитални рендген апарат.

Како преноси данашњи "Блиц", министар Зоран Станковић рекао је да је донација од великог значаја за рад рендген службе те установе, а да је Влада Кине донирала укупно 10 рендген апарата који су инсталирани у другим здравственим установама у Србији.

Заменик министра здравља Кине Ванг Гуокјанг је, након обиласка Специјалне болнице у Младеновцу, изразио очекивање да ће сарадња Кине и Србије у области здравства и даље јачати и бити још боља.

Градски секретар за здравство Зоран Благојевић је навео да је реч о квалитетној технологији и да такви рендген апарати мање зраче. Такође је додао да ће кинеска донације омогућити квалитетније лечење пацијената који неће морати да одлазе у друге општине на снимање.

Директор Специјалне болнице за интерне болести у Младеновцу Зоран Радосављевић указао је да је стари рендген апарат служио 40 година и да се често кварио. Како је додао, због тога је донација новог веома важна како би се унапредио квалитет дијагностичких услуга и услови рада.

Кроз Специјална болницу за интерне болести у Младеновцу годишње прође 20.000 пацијената, а у оквир ње постији 127 лежећих места, као и 13 на хемодијализи.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.