Aktuelnosti

Igrale se delije u Velikoj Ivanči

Objavljeno u Aktuelnosti.

 

Kulturno sportska manifestacija "Igrale se delije" posvećena pesniku Miodragu Petroviću Seljančici, održana je u rodnom mestu pesnika, Velikoj Ivanči, u organizaciji istoimenog udruženja i Crkvene opštine velikoivančanske, pod pokroviteljstvom opštine Mladenovac u prisustvu velikog broja meštana i gostiju.

Manifestacija ima za cilj negovanje sećanja na književnika Milorada Petrovića Seljančicu i razvijanje književnog stvaralaštva u ruralnim sredinama.

Prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić koji je podsetio da su rodoljubive pesme Milorada Petrovića Seljančice obeležile jedno vreme, da su, kako je rekao, vodile srpske ratnike u borbi za bolju budućnost, a da danas i dalje žive i predstavljaju svojevrstan podsetnik da se ne zaborave stare staze i putevi slobode.

"Milorad Petrović Seljančica uvek je nosio amajliju, grumen zemlje iz svoje rodne Velike Ivanče. Ugledajući se na njega, naš zadatak je da uvek sa sobom nosimo deo svog rodnog kraja i da ga, gde god da idemo, predstavljamo u najboljem svetlu, a da sve goste dočekamo kao pravi šumadinci, gostljubivi i ponosni na svoje selo, na naš Mladenovac.

Gradska opština Mladenovac uvek je podržavala i uvek će podržavati manifestacije čiji je cilj očuvanje naših tradicionalnih i kulturnih vrednosti. Uvek ćemo podsticati inicijativu da se kroz građanski aktivizam doprinese razvoju culture, kako u našim selima, tako i u gradu.

Organizatorima se zahvaljujem na uloženom velikom trudu i čestitam im na istrajnosti i požrtvovanosti da od ovog skupa iz godine u godinu prave sve veću, bogatiju i veseliju manifestaciju, a svima vama želim da uživate u večerašnjem programu", rekao je Glišić.

Igralesedelije1
Igralesedelije2
Igralesedelije3
Igralesedelije4