logo

Актуелности

Отворен Тржни центар Младеновац

На "северној капији" Младеновца симболичан призор - са једне стране улице Драпшинов самачки хотел са бурићима за купус и дугачким гаћама које се суше на оронулим терасама, а са друге стране неонски сјај модерног мегамаркета – И једно и друго је слика Младеновца – После годину дана радова у четвртак је отворен ТЦМ.

Трговци знају свој посао па су већ данима пре отварања "пумпали" атмосферу са најавом специјалних цена поводом отварања Тржног центра Младеновац. Зато је већ од јутра паркинг испред ТЦМ-а био закрчен, а маса упркос киши стрпљиво чекала отварање првих радњи.

Званично отварање почело је забавним програмом у 17 часова, на бини испред центра. Организатор се потрудио да направи оно што народ воли па је грађане забављала звезда Гранда, трубачи, плесачи, а све уз незаобилазни ватромет.

Објекат урађен и уређен по западним стандардима, на који се дуго чекало, свечано је отворио Бранислав Јовановић , председник Градске општине Младеновац подсетивши да је до недавно овај простор био ругло наше вароши.

– Пре само годину, овде на северном улазу у Младеновац, налазило се брдо обрасло коровом које су многи користили као депонију смећа и одбаченог грађевинског материјала. То је нажалост била слика коју је сваки посетилац и пролазник кроз Младеновац прву угледао на уласку у наш град, а и сами знате да је први утисак често и најјачи.

Тржни центар Младеновац је настао у тренутку када већина инвеститора избегава и најмања улагања. Међутим, људи који су овде уложили новац врло добро знају зашто су то урадили. За разлику од других, на време су схватили све предности које Младеновац пружа, од свог гео положаја, путне и комуналне инфраструктуре до магистрале Београд – Крагујевац којом сваки дан прође на хиљаде аутомобила. Ово је један од ретких пример сарадње словеначких, српских и хрватских фирми које су радиле на заједничком послу од општег значаја.

Шта све ово значи за Младеновац ? Осим нових радних места за наше суграђане, овај објекат враћа нас на економску мапу Србије. Овде ће радити компаније које у свом пословању гледају најмање 5 година унапред. Регионални трговински ланци попут словеначког Меркатора и остали европски брендови који ће пословати у Мегамаркету, довољан су показатељ осталим инвеститорима да је Младеновац сада, као и да тек постаје општина у коју вреди улагати. Фирмама различитих делатности које траже место где ће уложити новац овај објекат биће довољна позивница и путоказ. Данас сам сигуран да ће се у времену које долази све ово врло брзо потврдити у пракси као што сам и сигуран да са овим даном Младеновац приближавамо бољем и квалитетнијем животу свих нас – рекао је Јовановић.

Хрватски привредник Иван Римац , власник пројектантске куће "РИМЦ д.о.о" и компаније "Локација д.о.о", које су инвеститори Тржног центра у Младеновцу, поздравио је Младеновчане и пословне партнере.

– Ево, имамо један трговачки центар где можете проводити своје време и купити све што вам је потребно. Поздрављам наше пословне партнере Меркатор, Дајхман, Њујоркер неке не познате, а неки до сада и нису постојали у Србији али су врло атрактивне и познате трговине у Европи које су своје радње први пут отворили у Младеновцу али и у Србији. Хвала вам свима на доласку – рекао је Римац након чега је испред своје компаније уручио донацију од 200.000 динара младеновачком Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју.

У име наше општине, Бранислав Јовановић је господину Римцу уручио Плакету општине Младеновац , као знак почетка пословне сарадње и очекивања да ће ово бити само први од изграђених објеката у Младеновцу.

Иван Римац , који је изградњом ТЦМ- а ушао на српско тржиште, мало је познат домаћој јавности, док је у региону компанија "РИМЦ д.о.о" позната по пројектовању и изградњи шопинг центара и то већине Интершпарових, Кауфландових и Лидлових објеката у Хрватској, док са друге стране компаније у Херцег-босанској жупанији развија низ пројеката везаних за аграр, енергију и туризам.

Многе је изненадило присуство отварању центра у Младеновцу некадшњег славног фудбалера, а сада тренера Црвене звезве, Роберта Просинечког , међутим то није чудно имајући у виду да је Римац широј хрватској али и европској фудбалској јавности постао познат 2008. године када је уписом 11.000.000 куна (око 1,5 мил. евра) постао највећи појединачни деоничар чувеног Хајдука из Сплита.

ТРЖНИ ЦЕНТАР МЛАДЕНОВАЦ (лична карта)

Адреса – Браће Баџак 2

Радно време – сваким даном од 7-22 часа

Продајна површина – 8.790 квадрата

Паркинг – 130 места која се не наплаћују

Број запослених – око 100 радних места

Закупци – "Mercator -Roda Cash & Carry" (4.500 км2), "Njujorker", "Takko fashion", "Deichman", "Sport vision", "Dexy co kids", продавнице накита "Argentum" и "Deliza", кафићи и ресторани.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.