logo

Актуелности

Вакцинација паса "од врата до врата"

Секретаријат за комуналне и стамбене послове расписаo je јуче јавни позив за стимулацију прве вакцинације, трајно обележавање микрочипом и стерилизацију женки власничких паса са подручја града.
Акција се спроводи у оквиру спровођења Стратегије за решавање проблема паса луталица, а на јавни позив могу да се јаве овлашћене ветеринарске организације.
Планом реализације хитних мера предвиђено је да град финансира 10.000 вакцина и чипова и 2.000 стерилизација женки власничких паса. Мера стимулације прве вакцинације и трајног обележавања у акцији "од врата до врата" власничких паса предвиђена је на територији седам градских општина: Барајево, Младеновац, Лазаревац, Обреновац, Сопот, Сурчин и Гроцка, као и субурбаним подручјима осталих градских општина, док ће се стерилизација обављати у овлашћеним ветеринарским станицама ових општина. На подручју осталих десет градских општина – Палилула, Врачар, Стари град, Савски венац, Вождовац, Земун, Чукарица, Звездара, Нови Београд и Раковица ове мере обављаће се у овлашћеним ветеринарским станицама које испуњавају услове из јавног позива

Рок за достављање пријава је четрнаест дана, а могу се послати на адресу Градска управа града Београда – Секретаријат за комуналне и стамбене послове, Београд, Краљице Марије 1 (телефон: 7157-348).
Након спроведеног јавног позива, Секретаријат за комуналне и стамбене послове закључиће уговоре који ће ближе регулисати права и обавезе са ветеринарским организацијама које испуњавају услове из овог позива.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.