logo

Актуелности

Пријем поводом Међународног дана слепих и слабовидих

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и чланица Већа Сузана Васић састали су се са делегацијом Међуопштинске организације слепих и слабовидих Младеновца и Сопота поводом Међународног дана слепих и слабовидих који се обележава 15. октобра.
 
Глишић је честитао Међународни дан слепих и слабовидих и изразио уверење да ће сарадња општине и удружења слепих и слабовидих бити још продуктивнија у наредном периоду. Такође је поручио да ће општина Младеновац и убудуће подржавати пројекте удружења и пружати потребну подршку и помоћ.
 
Председник Међуопштинске организације слепих и слабовидих, Горан Машић, захвалио се општини Младеновац на досадашњој подршци и предложио даље кораке у сарадњи и унапређењу положаја слепих и слабовидих у општини Младеновац.
 
Пријему је присуствовала и Драгослава Андрејић, мајка девојчице Јелене која је слабовида и похађа трећу годину школе „Вељко Рамадановић“ у Земуну. Овом приликом Јелена је од општине Младеновац на поклон добила табелет прилагођен потребама слабовидих особа.
 
Међународни дан слепих, који је још познат и као Дан белог штапа, у свету се обележава више од пола века. То је прилика да се јавности укаже на проблеме са којима се слепе и слабовиде особе свакодневно сусрећу, али и да се истакне оно што је до сада урађено и што се треба урадити у циљу унапређења квалитета живота ових људи.
Slepi1
Slepi2
Slepi3
Slepi4
Slepi5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.