logo

Актуелности

Чокић посетио "Котекс промет"

Заменик председника општине Дејан Чокић, обишао је данас фирму "Котекс промет", једно од ретких предузећа у Младеновцу које у тешким економским условима успева успешно да послује.

Предузеће "Котекс промет" из Младеновца основано је 1993. године и бави се откупом сирове коже и вуне. Према речима власника Миодрага Митровића, ово мало предузеће ради успешно, запошљава 27 раднике од чега 19 у Младеновцу, а остале по откупним станицама у Смедеревској Паланци, Великој Плани, Книћу и Лазаревцу.

Дејан Чокић, заменик председника Градске општине Младеновац, уручио је власнику и оснивачу "Котекс промета", Миодрагу Митровићу, Плакету општине Младеновац.

–  Верујем да ће поред многобројних признања и ова Плакета градске општине Младеновац наћи место у вашој канцеларији. Драго ми је што сам данас код вас у фирми и што имам прилику да вам за успешно пословање доделим ово признање – рекао је Чокић.

Митровић се захвалио на признању утолико више што је како каже "Ово први пут да фирму, осим инспекција, посети неко од званичника општине"

О својој фирми али и стању у кожарској индустрији Србије, Митровић каже :

– Откупљујемо сировину махом од кланица. Кожа која се откупи са разних страна овде се соли, конзервира и слаже на палетама. Након тога се продаје фабрикама. У Србији на жалост сада раде само две фабрике за обраду коже од 23 колико их је недавно било и успешно радило. Зато смо принуђени да кожу извозимо највећим делом у Италију, Аустрију, Немачку и у Турску. Годишње откупимо и обрадимо око 2.000 тона јунеће и телеће коже и близу 200.000 комада јагњеће и овчије коже. Плате наших радника су редовне и мислим да су задовољни примањима јер ово није лак посао и не може свако да га ради. Доста људи долази за посао али мало остане. Ипак, људи имају бенефицирани радни стаж и рецимо сада имамо човека који је са 55 година старости отишао у пензију.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.