logo

Актуелности

Посета из Амбасаде НР Кине

Представници Амбасаде Народне Републике Кине посетили су данас општину Младеновац како би се упознали са привредним потенцијалима и евентуалним могућностима за привредну, културну и економском сарадњу са нашом општином.

Делегацију амбасаде Народне Републике Кине предводио је господин Џу, шеф трговинско-економског одељења амбасаде са сарадником господином Вангом. У пратњи представника амбасаде Кине била је и Миланка Стојаковић, саветник у Одбору за економску сарадњу са иностранством Привредне коморе Србије.

Госте из амбасаде НР Кине примили су Дејан Чокић, заменик председника општине и Јасминка Прокић, помоћник председника општине Младеновац.

Посета званичника кинеске амбасаде имала је пре свега за циљ упознавање са нашом општином, као и са предузећима која раде у Младеновцу.

Како је рекао Џу, шеф трговинско-економског одељења, нико не може само из приче да замисли како данас изгледа Кина.

– Имамо доста пројеката и предлога за сарадњу, а као што знате кинеске компаније већ раде у Србији на неколико великих послова. Мислим да имамо шансе за сарадњу и са вашом општином само треба да видимо да ли постоје услови за некакву производњу у вашим фирмама. Желимо да знамо како и са ким можемо да радимо, да видимо шта су ваше могућности и предности у односу на друге, а ми вам као амбасада стојимо на располагању за сву даљу сарадњу.

Дејан Чокић, заменик председника општине Младеновац, захвалио се на посети и изарзио спремност општине за успостављање сарадње.

– Ми смо недавно, по први пут у историји наше општине, успоставили сарадњу са Русијом, осносно са градом Ивановом тако да ту очекујемо пословно - техничку сарадњу, а верујем да ће у наредне четири године бити прилике и да одемо до Кине. Трговина већ функционише али терба направити неки корак више од тога. Ми смо градска општина, а регион Београда је најразвијенији у Србији. Ту видимо шансу за развој и наше општине јер не можете више постављати индустријске објекте на Врачару или Старом Граду већ пре свега у приградским општинама које су мало даље од Београда – рекао је Чокић.

Након пријема у општини, Јасминка Прокић, помоћник председника општине Младеновац, представила је гостима из амбасаде Кине младеновачке фирме и привредне потенцијале наше општине. Они су обишли Млекару "Границе" и индустријску зону у Младеновцу

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.