logo

Актуелности

Саборно крштење у Младеновцу

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је данас у цркви у Рајковцу Свету архијерејску Литургију. По први пут у Младеновцу, на Светој Литургији обављено је и саборно крштење 75 деце и младих из Младеновца и околине.

Епископ шумадијски Господин Јован пригодном беседом обратио се новим члановима Српске Православне Цркве, њиховој родбини и окупљеним грађанима, а по завршетку службе настављено је дружење у црквеној порти уз скромно послужење.

Поред многобројних грађана, данашњој литургији присуствовали су Дејан Чокић, председник Градске општине Младеновац, Милош Стојановић, заменик председника и Зоран Милетић, помоћник председника општине.

У разговору са Епископом шумадијским Јованом, председник Градске општине Младеновац, Дејан Чокић, изразио је задовољство бројем пријављене деце на крштењу.

– Оволики број деце и младих на саборном крштењу али и грађана Младеновца најбољи је доказ снаге вере нашег народа у Српску Православну Цркву. Ово је и израз вере наших суграђана у боље сутра. Такође ми је драго што је саборно крштење обављено по први пут у нашој општини и верујем да ће се и наредних година наставити ова лепа традиција – рекао је Чокић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.