logo

Актуелности

Откупљено пет тона електро отпада

За мање од пет сати трајање акције откупа старе беле технике фирма "Сет Рециклажа" однела је из Младеновца преко пет тона електричног и електронског отпада.

Предузеће "Сет Рециклажа" и градска општина Младеновац организовали у суботу, 13. јула, на платоу изнад комуналног предузећа откуп електричног и електронског отпада. Током трајања акције, од 10 до 15 часова, велики број Младеновчана испразнио је своје подруме и таване и са неисправним пеглама, феновима, телевизорима, замрзивачима и осталом техником посетио откупно место.

Осим економске користи за грађане, акција се показале као веома еколошки успешна имајући у виду да би већина откупљених уређаја завршила на дивљим депонијама, потоцима или поред пута. Иначе, "Сет Рециклажа" је исплату вршила на месту откупа.

Оливера Максимовић, помоћница председника ГО Младеновац задужена за економски развој и комуналне делатности, истиче како је улога општине Младеновац била да грађанима створи околности како би исказали свест о екологији.

– Циљ акције је био едукација грађана у погледу заштите животне средине, пре свега, правилним одлагањем отпада и поштовањем законске регулативе. Посебно ми је драго ако смо кроз ову акцију макар мало подигли свест грађана и тако спречили да преузетих пет тона отпада не заврши у рекама и поред путева – рекла је Максимовићева.

Она је додала да ће с обзиром на изузетно интересовање грађана акција бити поновљена најкасније за месец дана.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.