logo

Актуелности

Синиша Мали нови градоначелник Београда

Нови градоначелник Београда је Синиша Мали, за којег је на јучерашњој седници Скупштине града гласало 79 одборника.

Он је у свом експозеу рекао да грађани Београда треба да знају истину о стању у главном граду, јер је то важно, како би се успешно спровеле корените реформе. Мали је истакао да је највећи проблем града Београда тешка и комплексна финансијска ситуација.

– Колико је тешка ситуација у граду говори чињеница да у овом тренутку имамо тачно 10 милијарди и нешто више од 195 милиона динара доспелих обавеза које би град Београд требало данас да плати, док на рачуну града има нешто више од 600 милиона динара – прецизирао је Мали.

Он је истакао као посебан проблем тренд пада прихода, који су изражени током прошле и у првом кварталу ове године. Док само, како је најавио, следеће године на име камата и главница на кредите који су већ узети, град мора да плати око 82,5 милиона евра.

Према његовим речима, увешће се централизована финансијска контрола, не само у Градској упави већ у свим градским предузећима, контрола трошкова, с посебним акцентом на већу ефикасност јавног градског превоза. Мали је као други приоритет истакао подстицање директних инвестиција и повећање запослености и самим тим и повећање прихода у буџету града.

За заменика градоначелника града Београда изабран је Андреја Младеновић. Осврћући се на претходни рад, Младеновић је изразио наду да је Привремени орган успео да оправда очекивања и републичке владе и Београђана.

Чланови Градског већа су: Стево Таталовић, Марко Зељуг, Весна Ивић, Стево Марушић, Јасмина Милошевић, Мирјана Милутиновић, Драгомир Петронијевић, Александар Марковић, Тања Поповић, Горан Алексић, Слободан Шолевић, Ацо Петровић и Раденко Дурковић. На седници је именована и нова Градска изборна комисија.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.