logo

Актуелности

Активности Канцеларије за младе у прикупљању помоћи

Како каже Страхиња Стојковић, шеф Канцеларија за младе  Младеновац, ова организација обуставила је све активности и непрестано је ангажована на орагнизовању помоћи за настрадале у поплавама.

Велики број младих волонтера укључен је у свакодневне акције, а до сада младеновачки волонтери били су на испомоћи у Шапцу, Смедеревској Паланци, Обреновцу и младеновачким насељима Керамика и Карађорђева улица.

- Прикупљана је и помоћ у виду одеће, обуће, хране, воде и прибора за хигијену, од чега су шлепер и четири комбија послати у Централни магацин, док су два комбија послата као испомоћ за Смедеревску Паланку и Параћин.

 

Даље активности такође су фокусиране на пружању помоћи угроженим грађанима, а Канцеларија је оформила дежурни тим младих волонтера који је у приправности у случају да помоћ било где затреба. Канцеларији је у сталној сарадњи са локланим Штабом за ванредне ситуације, као и са Штабом Министарства омладине и спорта.

Оно што је сада приоритет јесте да се угрожени грађани евакуишу и да се прикупи неопходна помоћ. Велики одзив грађана показује да солидарност и хуманост још увек постоје у Младеновцу - рекао је Стојковић.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.