logo

Актуелности

Скупштина усвојила ребаланс буџета

На заседању одржаном 4. марта, Скупштина градске општине Младеновац усвојила је, између осталог, ребаланс буџета као и одлуку о финансијској подршци новорођеној деци.

Одборници су већином гласова усвојили први овогодишњи ребаланс општинског буџета. После ребаланса буџет је утврђен на 549.267.322 динара. Такође, усвојени су и ребаланси Програма пословања ЈП "ДИП Младеновац" и Туристичке организација Младеновца.

Усвојеном Одлуком о финансијској подршци новорођеној деци на територији Градске општине Младеновац одређена су једнократна новчана давања за новорођено дете у износу од 10.000 динара.

Право на ову помоћ остварује свака мајка са пребивалиштем пријављеним на територији градске општине Младеновац, најмање годину дана пре дана рођења детета, као и са боравком у статусу интерно расељеног лица са Косова и Метохије, најмање годину дана пре дана рођења детета.

Право из ове одлуке може оставарити и отац детета, под условом да мајка из оправданих разлога, није у могућности да оствари то право, уколико испуњава прописане услове.

Како је даље наведено у Одлуци, захтев за остваривање овог права се подноси организационој јединици Управе ГО Младеновац надлежној за друштвене делатности, у року од три месеца од дана рођења детета.

Уз захтев се прилаже :
1. Извод из матичне књиге рођених за дете - децу
2. фотокопија личне карте
3. фотокопија текућег рачуна

Уколико захтев подноси отац детета, уз захтев прилаже, поред докумената из претходног става, извод из матичне књиге венчаних, односно оверена изјава два сведока да родитељи детета живе у ванбрачној заједници.

Скупштина је утврдила престанак мандата вршиоцу дужности ЈКП "Пијаце Младеновац" Драгану Ђукићу, због истека периода на који је именован. Новим решењем одборници су исто лице именовали за вршиоца дужности ЈКП "Пијаце Младеновац".

Решење ступа на снагу 5. марта, а в.д статус ће трајати до именовања директора, најдуже шест месеци. 

 

 

 


Такође, усвојен је и Извештај о раду Управе градске општине Младеновац за период 1.7.2014. године до 31.12.2014. године. Скупштина је усвојила и Извештај о раду општинског правобранилаштва за 2014. годину.

Усвојен је Закључак о усвајању Информације да се вршење оснивачких права над Установом културе - Центар за културу Младеновац пренесе са Града Београда на градску општину Младеновац.

ДНЕВНИ РЕД :

1. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОДРШЦИ НОВОРОЂЕНОЈ ДЕЦИ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

3. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О СПРОВОЂЕЊУ ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА "ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ СА ПРЕДЛОГОМ ОГЛАСА О ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА ИМЕНОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА

4. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ МАНДАТА И ИМЕНОВАЊУ ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ДИРЕКТОРА ЈАВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА "ПИЈАЦЕ МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ

5. ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ОД 1.7.2014. ДО 31.12.2014. ГОДИНЕ

6. ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ОПШТИНСКОГ ПРАВОБРАНИЛАШТВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2014. ГОДИНУ

7. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА У ВЕЗИ ПРЕНОСА ОСНИВАЧКИХ ПРАВА НАД УСТАНОВОМ КУЛТУРЕ - ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ СА ГРАДА БЕОГРАДА НА ГРАДСКУ ОПШТИНУ МЛАДЕНОВАЦ

8. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА ОДЛУКЕ О ОРГАНИЗАЦИЈИ УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

9. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА РЕБАЛАНС 1 ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ЈП "ДИП МЛАДЕНОВАЦ", МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2015. ГОДИНУ

10. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА РЕБАЛАНС ПРОГРАМА ПОСЛОВАЊА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ  МЛАДЕНОВЦА ЗА 2015. ГОДИНУ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.