logo

Актуелности

Привремени орган преузео управу над ГО Младеновац

 

Данашњој примопредаји присутвовали су сви чланови Привременог органа, председник Владан Глишић и чланови Предраг Чокић, Наташа Јовановић, Предраг Вулиновић и Саша Вићентијевић. У име Града Београда данашњој седници присутвовао је градски менаџер Горан Весић. Седници није присуствовао бивши председник, Дејан Чокић, те је примопредаја дужности записнички констатована. Потписивањем Записника о примопредаји дужности Привремени орган је преузео,овлашћења, обавезе и управу над градском општином Младеновац из описа послова Скупштине, Већа и председника општине.

– Ми од вас као Град очекујемо да преузмете контролу и управу над градском општином Младеновац како грађани не би осетили било какве сметње у функционисању општине. Предлажем вам да урадите ревизију како би знали шта сте затекли, да се зна са које позиције стартујете. Скупштина града Београда ће чврсто стати иза општине Младеновац да овај период до следећих избора прође у најбољем интересу грађана – рекао је Горан Весић и додао да измене Закона о главном граду и Статута Београда предвиђају и повећања надлежности градске општине Младеновац.

Председник Привременог органа, Владан Глишић је рекао да се морају задовољити сви стандарди у нормалном функционисању општине Младеновац.

– Циљ нам је да што пре почнемо са радом како грађани не би осетили никакве сметње у функционисању општинсих органа и јавних предузећа. Комунално предузеће и остала јавна предузећа морају нормално наставити са радом. Што се тиче Привременог органа, драго ми је што су све странке пропорционално заступљене према Скупштинском саставу – рекао је Глишић. Он се посебно осврнуо на тренутно велике врућине како би се обезбедило нормално водоснабдевање свих делова општине као и на проблем паса луталица који треба решити у сарадњи са Градом Београдом.

Наташа Јовановић, члан Привременог органа, рекла је да се очекује стручна помоћ од надлежних лица из Управе градске општине Младеновац.

– Очекујемо извештаје о раду, финансијски извештај са свим препорукама ревизора, извештаји о предметим и пројектима који су у току, предају затечених службених аката и других списа, примопредају званичних печата као и ревизија основних средстава.

Предраг Вулиновић, члан  Привременог органа, рекао је да ће Привремени орган обавити разговор са начелницом Управе градске општине Младеновац како би се направио пресек стања по одељењима.

– Видећемо како су радила одељења и у складу са резултатима преузети наредне корака. Извршиће се анализа папира и затеченог стања, а поготово на општинском рачуну како би знали која су плаћања била у претходне три године. Такође, директори јавних предузећа ће имати рок да нам доставе извештаје о извршењу планова и програма рада – рекао је Вулиновић.

Предраг Чокић, члан Привременог органа, рекао је да су у претходне три године редовно исплаћиване плате у јавним предузећима као и да је враћено две трећине дуга кредита који је узет у претходном периоду.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.