logo

Актуелности

Општинске награде и за средњошколце

 

На данашњој седници Привременог органа усвојена је одлука којом се правно дефинише област награђивања најбољих младеновачких ученика. Новина је да ће градска општина Младеновац од сада награђивати и ђаке средњих школа.

Овом Одлуком градска општина Младеновац на системски начин уређује подстицање ученика из младеновачких основних и средњих школа тиме што ће средства за поклоне и награде, по први пут од сада, бити обезбеђена у буџету за сваку календарску годину.

Одлука о додели поклона и награда ученицима основних и средњих школа односи се на поклоне за ученике првог разреда основних школа који су у тој години стасали да крену у први разред, награде за ученике који су носиоци дипломе "Вук Караџић" основних и средњих школа, награде за ученике генерације основних и средњих школа и награде за ученике основних и средњих школа за постигнуте резултате на међународним и републичким такмичењима у организацији надлежног државног органа.

Осим буџетског опредељења средстава за поклоне и награде, новина је да ће, осим основаца, и младеновачки средњошколци који су "вуковци", ђаци генерације или најбољи на међународним и републичким такмичењима бити награђени за постигнуте резултате.
Награде ученицима основних и средњих школа за постигнуте резултате на међународним и републичким такмичењима у организацији надлежног државног органа, градска општина Младеновац ће додељивати на Светосавској Академији током јануара месеца текуће године за претходну школску годину.

У наставку седнице усвојене су све тачке дневног реда

Д Н Е В Н И   Р Е Д

1. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОДЕЛИ ПОКЛОНА И НАГРАДА УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

2. ПРЕДЛОГ ПРАВИЛНИКА О БЛИЖЕМ УРЕЂИВАЊУ ПОСТУПКА ЈАВНЕ НАБАВКЕ

3. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ

4.ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ДОПУНИ ЗАКЉУЧКА О УТВРЂИВАЊУ ПРОЈЕКАТА КОЈЕ ГО МЛАДЕНОВАЦ ПРЕДЛАЖЕ ЗА ПРОГРАМ ОБНОВЕ ОБЈЕКАТА КОЈИ ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ ИЗ ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

5. РАЗМАТРАЊЕ ЗАХТЕВА ОПШТИНСКОГ ПРАВОБРАНИЛАШТВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ БР. И 29/15 ОД 11.1.2016. ГОДИНЕ

6. РАЗМАТРАЊЕ ОБАВЕШТЕЊА ОПШТИНСКОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ БР. П 15/2015 ОД 13.1.2016. ГОДИНЕ

7. ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ОВЛАШЋЕЊУ ОПШТИНСКОГ ПРАВОБРАНИОЦА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ  ДА ЗАКЉУЧУЈЕ СПОРАЗУМЕ РАДИ НАПЛАТЕ  ДУГА

8.ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ ЗА УКИДАЊЕ ПОСЕБНИХ РАЧУНА СА ПРЕНОСОМ ЗАТЕЧЕНИХ СТАЊА СА ОВЛАШЋЕЊЕМ ПРЕДСЕДНИКУ ПРИВРЕМНОГ ОРГАНА ДА ПОТПИШЕ ОБРАСЦЕ НУ-1

9. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О УСВАЈАЊУ ОБРАЗАЦА 5 СА ОВЛАШЋЕЊЕМ ПРЕДСЕДНИКУ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ЗА ПОТПИСИВАЊЕ ОБРАЗАЦА 5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.