logo

Актуелности

Младеновцу 55 милиона евра за изградњу водоводне и канализационе мреже

 

Град Београда предвидео је улагање од 55 милиона евра у наредних десет година за изградњу водоводне и канализационе мреже на територији наше општине.

Ово је изјавио Синиша Мали, градоначелник Београда, приликом представљања стратегију изградње водоводне и канализационе мреже на територији 17 градских општина. Како је Мали истакао, у наредних десет година биће изграђено укупно 1.600 километара водоводне и канализационе мреже, а у ту сврху ће Град Београд издвојити до 700 милиона евра. Такође, за изградњу 14 постројења за прераду отпадних вода потребно је додатних 300 милиона евра.

– Динамиком радова за ову годину предвиђено је улагање од 37 милиона евра, и према речима Синише Малог тај новац је већ издвојен и налази се у буџетима општина, Дирекције за грађевинско земљиште и "Београдског водовода и канализације". Велики подухват је у питању, вредан је милијарду евра и радиће се делом из сопствених средстава, делом по принципу јавно-приватног партнерства и кредитирања – истакао је градоначелник.

За Младеновац је у овој години предвиђена реконструкција постојећих цевовода и припремне активности на изградњи постројења за прераду отпадних вода Међулужје и радови на изградњи нових бунара на изворишту Брестовице. У наредних десет година ће бити уложено 55 милиона евра, од којих се највећи износ средстава односи на завршетак изградње регионалног водовода Макиш

Стручне службе ЈКП-а Младеновац и Дирекције за грађевинско земљиште су, на основу тренутног стања развоја система и потреба конзумног подручја, сагледале приоритетне правце развоја водоводне и канализационе мреже и определиле објекте примарне и секундарне мреже, за које је у наредном десетогодишњем периоду неопходно обезбедити услове и финансијска средства за реализацију у износу од око 55 милиона евра, од чега су највећа инвестициона улагања потребна за завршетак регионалног водовода Макиш- Младеновац.

Општи циљеви плана развоја хидротехничке инфрастурктуре за општину Младеновац су : Повећње капацитета постојећег система за водоснабдевање, заштита квалитета површинске и подземне воде и приобаља реке Велики Луг и осталих водотокa на тeриторији општине, повећање поузданости система и квалитета комуналних услуга и проширење постојећег система водоснабдевања и каналисања ка рубним насељима ГО Малденовац.

ПРЕУЗМИТЕ : ПЛАН РАЗВОЈА ВОДОВОДНОГ И КАНАЛИЗАЦИОНОГ СИСТЕМА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.