logo

Актуелности

Додела дечијих аутоседишта

 

Члан Привременог органа градске оштине Младеновац, Наташа Јовановић, уручила је данас родитељима дечија аутоседишта, у оквиру пројекта "Безбедност деце у саобраћају", који финансира Секретаријат за саобраћај града Београда.

Набавка дечијих аутоседишта категорије 0+ заједнички је пројекат Секретаријата за саобраћај града Београда, градске општине Младеновац и Комисије за безбедност саобраћаја на путевима.
Данашња акција реализована је у оквиру Програма за унапређења безбедности на путевима општине Младеновац Програмом је, осим набавке дечијих аутоседишта, предвиђена подела бицилкистичких кацига, рефлектујућих прслука и опремање полигона за бициклисте у дворишту ОШ "Свети Сава". Такође, реализоваће се и низ едукативних обука за учеснике у саобраћају.

Како је рекла Наташа Јовановић, члан Привременог органа градске општине Младеновац, одлука о подршци новорођеној деци са територије градске општине Младеновац доделом дечијих аутоседишта донета је на предлог Комисије за безбедност саобраћаја на путевима, а у складу са Програмом коришћења средстава за финансирање безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Младеновац.

Она је напоменула да је Привремени орган у међувремену изменио одлуку тако да право на дечије аутоседишта имају сва деца рођена од 1. јануара 2016. године као и да возачка дозвола на име родитеља више није услов за оставривање овог права.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.