logo

Актуелности

Обнова школе "Свети Сава" - пола посла готово

 

Остало је нешто више од месец дана до почетка нове школске године, а радови на комплетној обнови Основне школе "Свети Сава" напредују по утврђеној динамици. Према речима надлежних посао ће бити завршен до повратка малишана у клупе.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, обишао је градилиште у ОШ "Свети Сава" и разговрао са надзорницима радова. Глишић је рекао да за сада радови добро и квалитетно напредују те да ће школа по завршетку посла добити потпуно нов изглед.

– Ово је тренутно једна од највреднијих инвестиција у нашој општини за коју смо добили новац кандидујући пројекат обнове код  Канцеларије за управљање јавним улагањима као обејкат који је претрпео штету у поплавама. Фирма Југоградња д.о.о. из Београда, изабрана је на јавном конкурсу као најповољнији понуђач за извођење посла на инвестиционом одржавању објекта, реконструкцији хидрантске мреже у објекту и реконструкцији дела канализационе мреже око школе "Свети Сава". Посао је вредан 26.245.673 динара са ПДВ-ом – рекао је Глишић.

Како су нам рекли на градилишту, после месец дана од почетка радова завршено је пола посла на фасади, а следеће недеље почиње уградња изолација равног крова као и замена лимова и окапница. Кров ће бити покривен ПВЦ фолијом, испод које ће бити камена вуна тако да ће објекат и са стране енергетске ефикасности бити знатно унапређен.

Урађена је комплетна обнова и спољне и унутрашње хидрантске мреже и реконструкција канализације. Такође, изведена је дренажа тако да су подземене воде спроведене у канализацију чиме су подруми који су некада били потопљени сада безбедни. У подрумима је уграђена хидроизолација и пенетратом су премазани зидови.

Са друге стране, ЈКП "Младеновац" ради канализациону мрежу како би се школа прикључила на нову мрежу. Бржа и ближа варијанта је прикључак од стране "Црквенца", чиме ће се коначно избећи скупљање воде на путу испред школе.

Предстоје асфалтерски радови на два игралишта као и комплетна замена санитaрија у свим тоалетима. Учионице ће бити окречене, и опремљене новом столаријом.

Интересантно је да се подзмене воде које силазе из правца "Црквенца" у јаким млазовима скупљају у неколико дренажних колектора. Вода која се скупља је изузетно бистра тако да се отвара простор и за неко будуће уређење школског дворишта, рецимо фонтаном.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.