logo

Актуелности

Обележен Дан општине Младеновац

altСвечаном академијом и доделом јавних признања, обележен је 2. август, Дан општине Младеновац, дан када је 1893. године указом Краља Александра Обреновића, Младеновац проглашен за варошицу.

Програм Свечане академије, кроз филм, песму и музику, тематски је био посвећен Деспоту Стефану Лазаревићу и обележавању 600 година манастира Павловац.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић честитао је грађанима Дан општине Младеновац.

Младеновац из године у годину показује и доказује да има оно што је највредније за један град, а то су његови становници који поштено, успешно и савесно раде свој посао. Вредни људи, богато културно, верско и историјско наслеђе, географски положај, говоре о градској општини Младеновац као подобном месту за живот, општини која зна да негује праве вредности и свима пружа подједнаку шансу.

Када се осврнем на претходни период схватам да немамо због чега да будемо незадовољни јер смо упркос тешким временима успели да урадимо доста. Захваљујући добром планирању, свесни својих приоритета и потенцијала као и доброј сарадњи са републичким и градским институцијама то нам је пошло за руком.

altСхватајући значај равномерног развоја настојимо да градимо важне објекте инфраструктуре, да стварамо боље услове за живот свих грађана, да допринесемо развоју свих месних заједница на територији градске општине Младеновац.

Нисмо седели скрштених руку чекајући боље дане. Послушали смо речи председника Републике, Александра Вучића - ми смо та генерација која је схватила да не постоји проблем већ да морамо да пронађемо решење. Генерација смо којој није преостало ништа друго него да престане да ратује и када не мора и да почне да учи и да ради.

Са својим сарадницима трудим се да опоравим систем који је годинама урушаван. Тимски рад и поверење су основ наше сарадње као и високи стандарди када је реч о резултатима који су уочљиви за свакога ко је добронамеран. Зато верујем да ћемо и у овим тешким временима сви заједно имати довољно снаге, енергије и ентузијазма да од нашег Младеновца створимо општину какву сви заслужујемо. Данас је прилика да се и лично захвалим свим знаним и незнаним суграђанима који су у ближој и даљој прошлости дали допринос напретку нашег Младеновца. Добитницима јавних признања честитам на заслуженим наградама.

altСа жељом да наш град сваке године буде лепше место за живот, хвала вам и честитам вам 2. август, Дан општине Младеновац - рекао је Глишић.

Владан Глишић, доделио је овогодишњим добитницима јавна признања, а на основу одлуке Скупштине градске општине Младеновац. Заслужним установама и појединцима додељене су Плакете, Захвалнице и Повеље градске општине Младеновац.

Овогодишњи добитници Плакета градске општине Младеновац су Драган Јовановић, дугогодишњи добровољни давалац крви, Олга и Бата Илић, донатори добровољног ватрогасног друштва из Велике Крсне, Златко Милинковић, бивши директор Гимназије, Владимир Бојић, пољопривредник из Велике Крсне, Милисав Томчић, директор ОШ "Свети Сава", хранитељска породица Мирић из Међулужја, др Весна Ђукић, директорка Специјалне болнице за интерне болести у име нефролошког одељења, Слободан Секулић, привредник и Љубиша Јовичић, берберин.

Повеље градске општине Младеновац уручене су Јасмини С. Ћирић, научном сараднику Института за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду, Оливери Марковић, дефектологу мастер специјалном педагогу у области социјална и дечија заштите, Ани Недељковић и Нади Стевановић, васпитачицама из групе "Чигра" Вртића "Сунце", Предшколске установе "Јелица Обрадовић", Драгану Николићу Гули, новинару, Магдалени Ивковић, етнологу, музејском саветнику у области културе и постхумно Саши Вићентијевићу, спортском раднику.

altОвогодишњи добитник Малог грба је Јован Ћирић, члан Карате клуба "Младеновац" док је добитник највишег општинског признања - Грб општине Младеновац, предузеће "Браћа Мирчић" из Младеновца.

У културно уметничком делу програма Свечане академије наступили су Хор "Благовести", Недељко Вуковић, ученик Музичке школе "Стеван Христић", рецитатори Милош Вићовац и Јелена Спасић, етно група КУД-а "Љубомир Ивановић Геџа" и Јована Симић, водитељка програма.

Прослава Дана општине Младеновац завршена је коктелом у атријуму фонтане и концертом групе "Ван Гог" на платоу испред зграде општине Младеновац.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.