logo

Актуелности

Уручена решења за одштету од града

altВоћарима из Дубоне, који су јуна ове године претрпели велику штету од града, данас су уручена одштетна решења у укупном износу од око 10.540.000 динара. Решења је добило 48 пољопривредника.

Пољопривредницима je решења уручиo Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, подсетио је да је после пријављене штете градске општина Младеновац брзо реаговала и покренула неопходне мере које су довеле до данашњег уручења одштетних решења.

- Почетком јуна ове година велика количина кише праћена градом захватилa је Дубону и нанела велике штете воћарима. Тада смо брзо реаговали, заседао је општински Штаб за ванредне ситуације, направљена је комисија која је обишла терен и сачинила записник о направљеној штети. Комисије је у року од 15 дана обишла све воћаре који су тада пријавили штету, морали смо брзо да реагујемо јер смо требали све то да пријавимо градском и републичком Штабу за ванредне ситуације.

altТо је комисија у саставу Гордана Димитријевић Бјеличић, Бранислав Радовановић и колегиница из Пољопривредне стручне и саветодавне службе, уз помоћ госпође Раденковић из Хидрометеоролошког завода, професионално и стручно одрадила.

Успели смо да обезбедимо средства, тада је са воћарима био на састанку и господин Милосав Миличковић, члан републичког Штаба за ванредне ситуације, дали смо обећање и гаранције да ћемо покушати све што можемо, да брзим потезима нашим воћарима надокнадимо део штете од града. Износ је око 10.540.000 динара, зависно од културе која је засађена.

Послали смо захтев градском Штабу, затим и републичком, и овом приликом захвалио бих се граду Београд и господину Синиши Малом, што је препознао интерес воћара из Дубоне. Добили је 48 пољопривредника решења, односно обрађен је 51 случај, а три пољопривредника су тада потписали да нису претрпели штету. Мислим да грађани треба да имају више поверења у општину Младеновац и град Београд и да смо овим случајем показали да смо реаговали брзо и експедитивно и тиме испоштовали наше пољопривреднике. Исплата ће кренути и у наредних седам дана сав новац ће бити исплаћен - рекао је Глишић.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.