logo

Актуелности

Наставак улагања у Спортски центар

altДиректор Спортског центра, Млађан Милић, најавио је даља улагања у ову установу и улазак у редовни ритам исплате личних доходака запосленима.

Према његовим речима, план је да се до краја године уложи око 3,5 милиона динара у Спортски центар уз ограду да су могућа и већа улагања у зависности од финансијске ситуације и пословања центра.

- Заменили смо надстрешницу која је била у веома лошем стању јер 35 година није мењана, сада је то урађено квалитетно и дуготрајно. Преко 250 метара квадратних замењено је таблама лимова и уграђено је лед осветљење. Сада је то нешто што ће годинама трајати. Што се тиче планова до краја године, планирамо да заменимо наше озвучење које годинама старо и безброј пута поправљано, такође и унутрашњи и спољашњи видео надзор, као и ограду дечјег игралишта јер видим да је 70 одсто игралишта у Београду ограђено. Ипак, највећи део средстава отићи ће на уградњу лед расвете чиме ћемо вишеструко смањити трошкове за струју. Што се тиче велике хале, поменуо бих да ћемо уградити такозвану завесу, електрични механизам којим се хала преграђује тако да упоредо могу да тренирају два клуба - најавио је Милић.

Он се осврнуо и на период од протекле две и по године колико је нова управа у Спортском центру и истакао да је током тог периода фокус пословања био на враћању дугова, те да није било превише простора за велике инвестиције.

- У безену смо променили дотрајале пумпе, уредили зелене површине око центра уз доста мањих радова и текућих поправки. По преузимњу управе на установом ми смо препознали око 75 милиона динара дугова. "Београдским Електранама" месечно смо издвајали 400.000 динара и коначно тај репрограм исплатили у децембру 2017. године. Сада смо у ситуацији да нам је остао само основни дуг према електранама у износу од 13,5 милиона с тим што редовно плаћамо рачуне уназад који нису плаћани од јануара 2015. године. Све заједно, за ове две и по године исплатили смо око 60 милиона динара разних дугова.

Што се тиче плата, то је нешто чиме се поносимо. Када смо дошли, прво смо исплатили разлике које су дуговане радницима за осам месеци. Осим тих разлика, радницима се дуговало и девет плата, а после враћања свих тих дугова ми ћемо у априлу коначно доћи у ситуацију да ће радници почети да примају плату месец за месец - најавио је Милић.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.