logo

Актуелности

Подршка амбасаде Аустралије борби против насиља над женама

altПоводом завршетка пројекта "Економско оснаживање жена жртава насиља", Њ.Е. Џулија Фини, амбасдорка Аустралије у Србији, посетила је данас Младеновац. Пројекат је реализовао Центар за заштиту људских права и вредности "ОКО" из Младеновца уз подршка амбасаде Аустралије.

Центар за заштиту људских права и вредности "ОКО" из Младеновца је пројекат "Економско оснаживање жена жртава породичног насиља" реализовао уз подршку амбасаде Аусталије. Током пројекта жене су у претходна четири месеца прошле обуку из текстилне струке.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио се у име грађана општине Младеновац, Њ.Е. Џулији Фини, амбасадорки Аутралије, на даншњој посети Младеновцу.

- Такође, желим да се захвалим на подршци једном добром пројекту који је урађен заједно са невладином организацијом "ОКО". То је пројекат економског оснаживања жртава породичног насиља. Задовољан сам тим пројектом, саме учеснице су савладале вештине кројења и шивења и кроз овај пројекат добиле подршку у даљем животу. Ми као општина ћемо се трудити да овакве пројекте и даље подржавамо. Захвалио бих се још једном госпођи амбасадорки и пожелео бих јој успеха у даљој каријери. Могу да кажем у име свих грађана Младеновца да ће врата нашега града увек бити отворена за праве пријатеље нашега народа - рекао је Глишић.

altЊена Екселенција, Џулија Фини, амбасадорка Аутралије у Србији, рекла је да јој боравак у Младеновцу представља задовољство јер је амбасада подржала пројекат невладине организације "ОКО".

- Овај пројекат има два аспекта, први је подизање свести о насиљу над женама, а други је њихово економско оснаживање. Самим тим што оснажујемо жене ми подижемо и њихово самопоуздање. Подржавање жена на овај начин није само подржавање људских права него има доста велики економски аспект јер ако женама пружамо могућност да раде онда ће и само друштво бити јаче. Врло ми је драго што сам чула да општина ради заједно са невладиним организацијама и да је та сарадња добра и јака - рекла је абасадорка Фини.

Ружица Јованчевић, социјална радница из организације "ОКО", рекла је да су неке од жена биле на евиденцији Центра за социјални рад у Младеновцу док су се неке самоиницијативно јавиле овој организацији за помоћ.

- Главни циљ је био стицање знања и вештина из области текстилне струке који ће свакако помоћи женама да лакше дођу до посла и покрену сопствени бизнис. Кроз овај пројекат ми смо желели да подржимо ове жене јер сматрамо да економска зависност од партнера јесте то зашто жене остају дуго у браку и партнерским везама у којима постоји насиље. Жене су биле подељене у три групе и последња група данас завршава обуку тако да ће амбасадорка имати прилику да се упозна са њима - рекла је Јованчевићева.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.