logo

Актуелности

Нова смећарка у ЈКП "Младеновац"

altЈКП "Младеновац" купило је нову смећарку запремнине 16 кубика. Вредност инвестиције је 24 милиона динара, а куповину су финансирали град Београд, градска општина Младеновац и ЈКП "Младеновац".

Према речима Владете Лучића, директора ЈКП "Младеновац", ово је друга смећарка коју је у протеклих месец дана набавило ово предузеће.

- Прошла смећарка која је стигла пре месец дана је запремнине 7 кубика и њу ћемо користити за изношење смећа у уским улицама. Сада смо набавили нову смећарку која је запремине 16 кубика. Основно возило је "Мерцедес", а надградња "Фаун" реномираног произвођача комуналне опреме. Вредност инвестиције је 24 милиона динара. За следећу годину планирамо набавку два или три нова возила. Обе смећарке значе доста с обзиром да су ове које имамо старе у просеку преко двадесет година тако да ћемо знатно побољшати вршење наше услуге према грађанима.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је су после дугог низа година обезбеђена средства за куповину смећарке.

- После дугог низа година обезбеђена су средства и купљена је смећарка како би се побољшало деловање ЈКП "Младеновац". Са набавком нове смећарке потрудићемо се да проширимо програм изношења смећа, а у плану је изношење смећа из месних заједница Шепшин и Велика Крсна. Захвалио бих се руководству града Београда што је препознало потребе грађана општине Младеновац и у прошлој години кроз једну донацију обезбедило један део средстава за ову смећарку. Други део средстава је обезбедила општина Младеновац, а трећи део ЈКП "Младеновац" из сопствених средстава. Планирамо за следећу годину да побољшамо возни парк ЈКП "Младеновац", у плану је да купимо камион или неку машину која ће побошљати услове рада радника комуналног предузећа а тиме ћемо побољшати и услугу према грађанима - рекао је Глишић.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.