logo

Актуелности

Српски центар за скијање на води у Младеновцу

Српски центар за скијање на води у Младеновцу
Представници Савеза скијања на води Србије и Горан Крецловић, члан Градског већа, посетили су данас општину Младеновац и са Браниславом Јовановићем, председником општине Младеновац, обишли Марковачко језеро где би до марта следеће године требало да се изгради први српски Центар за скијање на води.
Госте из Београда примили су поред председника општине и чланови Општинског већа, Милан Ђорђевић и Иван Јанковић. Члан Градског већа, Горан Крецловић, најавио је да ће Град Београд финасирати радове на 422 терена на територији града и предао је оне пројекте из Младеновца који су ушли у ову инвестицију.

– Мени је драго да се ради о теренима који су у основним школама. Навешћу само пример школа у Пружатовцу и Великој Иванчи где ће се опремити вишенамнески терен са кошаркашким конструкцијама, головима и мрежама за одбојку – рекао је Крецловић.


Међутим, главни повод за посету Младеновцу је била изградња Центра за скијање на води на Марковачком језеру.

– Оно што је интерес наше општине је да морамо брзо да радимо и да људима који су заинтересовани за улагање у Младеновац то брзо омогућимо, тако да не дођу у ситуацију да оду у неки други град. Савез за скијање на води је изразио жељу да дође у наш град, а Марковачко језеро које је неискоришћено има потенцијал за њихове потребе које они сада задовољавају на местима која су далеко од Београда.
Такође, драго ми је да данас Младеновац постаје саставни део Београда. Предстојеће измене статута града се данас дешавају непосредно на терену, значи нећемо причати о Ади Циганлији већ о Марковачком језеру. Савез за скијање на води и Скупштина града су учинили први корак, а ми смо оно што је до нас одрадили врло брзо тако да наши грађани са пуним правом постану свесни да су житељи Београд и да се Младеновац и његова села не разликују од Београда и урбаног дела града који је прелеп, али је ово наше ипак много лепше – рекао је Јовановић.


Горан Крецловић се захвалио општини Младеновац која је брзо реаговала и препознала ову јединствену туристичку прилику за своју општину.

– Ради се о прављењу Спортског центра за скијање на води који ће бити база за развој овог спорта у нашој земљи. Како су нам рекли представници Савеза, Марковачко језеро је савршено за њихове потребе. Ја се захваљујем општини Младеновац која је брзо реаговалава и могу да кажем да смо близу договора да овде буде један од тих центара за одржавање тренинга и такмичења – нагласио је Крецловић.


Председник Савеза за скијање на води Србије, Бруно Фекете, упознао је присутне са плановима ове организације.

– Ово није само спортска већ и туристичка прича. Скијањем на води се данас у свету бави преко 30 милиона људи. Пре два дана смо у Русији освојили бронзану медаљу. Са друге стране добили смо понуду од Светске федерације да органзујемо један од светских купова код нас. Ти купови се иначе организују само на четири локације у свету. То су ствари где су велике награде и где иде сателитски пренос за преко 200 милиона људи.
Ја се надам да ћемо ову понуду уз помоћ општине Младеновац и града Београда врло брзо остварити и да ћемо Младеновцу донети нешто што треба и нама и њима, нама спортску, а њима туристичку и светску презентацију. Површина језера је довољна за овај спорт чак и већа па се може направити и више стаза. Језеро је феноменално и за одржвање светских и европских првенстава. Оно што смо ми покушавали да до сада одрадимо у Београду пронашли смо у Младеновцу. Нашли смо општину која види мало даље од данас и гледа у будућност. Стално смо добијали понуде од репрезентација Русије и Кувајта и других који желе да дођу да тренирају код нас. Ми то до сада нисмо могли да им пружимо али сада се ситуација мења и имамо могућности за туризам и да децу Младеноваца, Београда, Тополе, Аранђеловца и других градова доведемо овде да се баве једним здравим спортом у природној средини. Да буду далеко од свих пошасти транзиције – рекао је Фекете.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.