logo

Актуелности

Осигуран прелаз у "Драпшину"

Осигуран прелаз у "Драпшину"Представници "Железница Србије", генерални директор Милован Марковић, председник Управног одбора "Железница Србије", господин Зоран Анђелковић – Баки и представници фирме "Сименс" окупили су се данас на пружном прелазу у Цвијићевој улици у насељу "Петар Драпшин" и пустили у рад новоизграђени путни прелаз.

Како је нагласио Милован Марковић, генерални директор "Железница Србије", у оквиру уговора овог предузећа и фирме "Сименс" за изградњу седам савремено опремљених путних прелаза данас је пуштен у рад прелаз у "Драпшину"

– Вредност радова на овом прелазу је око 12 милиона динара док је укупна вредност уговора са "Сименсом" око 67 милиона динара. Два путна прелаза су завршена, овај и у Рабровцу, а још пет ће бити ускоро завршено. Укупно смо евидентирали смо 25 најкритичнијих прелаза који ће бити реализовани у наредном периоду, од тога четири су у поступку тендера и остаје још 14 за следећу годину. Такође, очекујемо донацију у сарадњи са Чешком владом за 4 прелаза. Ми желимо да што више путних прелаза обезбедимо за све који туда пролазе. Апелујем на грађане да повећају пажњу приликом преласка пруге. Прошле године 11 људи је погинуло на пружним прелазима од тога троје на прелазима који су били комплетно опремљени савремном сигнализацијом. Имамо ситуације када морамо да мењамо бранике зато што возачи покушавају да прођу док су рампе спуштене што доводи до несрећа. Сигуран сам да ћемо што више прелаза обезбедити на овај начин – рекао је Марковић. Он је додао да је у девет месецио ове године и поред повећаног саобраћаја забележено смањење ванредних догађаја за трећину.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.