logo

Актуелности

Редовно одржавање водотокова

altЈВП "Србијаводе" обавља радове на чишћењу водотокова и каналске мреже на територији општине Младеновац у оквиру редовног одржавања водних објеката за одбрану од поплава.

Према речима Гордана Димитријевић Бјеличић, члана Већа задужене за пољопривреду, током ове године закључно са јуном урађено је чишћење, измуљивање и кошење следећих водотокова : очишћено је корито потока Лесковац од муља и растиња у дужино од 1050 метара на потезу узводно од ушћа у Луг, корито потока Јабланица очишћено је од муља и растиња на потезу дугачком 1.100 метара узводно од ушћа у Велики Луг, такође, коси се насип на Лугу у области градске зоне.

Према најави из предузећа "Србијаводе" предстоји одвожење уклоњеног растиња чим се пожње пшеница на локацијама где је због вршидбених радова отежан прилаза камионима.

Предузећа "Србијаводе" наставља са радовима у општини Младеновац, а током овог месеца планира се чишћење корита реке Мисаче на деоници од регионалног пута Топола - Младеновац до ушћа у Милатовицу и да се настави са кошењем насипа на Лугу, притокама и каналској мрежи. Надзорни орган "Србијаводе" прегледао је обављене радове.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.