logo

Актуелности

Отворен Међународни фестивал фолклора "Влашка 2019"

altМеђународни фестивал фолклора у Влашкој свечано је отворен 8. јула на бини испред Дома културе. Фестивал је ове године окупио учеснике из Србије, Бугарске, Босне и Херцеговине, Перуа, Мексика, Италије, Русије, Казахстана и Румуније.

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2019" који организује КУД "Шумадија" из Влашке, уз покровитељство градске општине Младеновац, свечано је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац. Поздрављајући госте Глишић се захвалио домаћину КУД "Шумадија" на успешној организацији, али и гостима из земље и иностранства који су својим присуством увеличали ову манифестацију.

- Драги гости, поштовани суграђани, у име градске општине Младеновац поздрављам све учеснике 19. Међународног фестивала фолклора. Добродошли у Влашку и Младеновац, добродошли у Србију. Захваљујемо се организатору КУД-у "Шумадија" и свим мештанима Влашке што су нам омогућили да угостимо и упознамо фолклорне трупе из целог света, од Казахстана, Бугараске, Румуније, Босне и Херцеговине, Италије преко Русије па до далеке Јужне Америке - Мексика и Перуа. Влашка је ових дана место дружења, весеља и радости јер игра и песма имају благодарне и позитивне утицаје на појединца, како извођача тако и посматрача.

altПесма и игра су значајни у животу сваког човека. То чланови фолклорне групе КУД-а "Шумадија" добро знају јер су скоро две деценије организатори овог лепог дружења.

Чување националног наслеђа и неговање фолклорне традиције задатак је свих културно уметничких друштава, а управо захваљујући фолклору цео свет има прилику да се упозна са нашом културом. Драги гости желим вам пријатан боравак у Младеновцу, осећајте се као код куће и дођите нам опет. Хвала вам и проглашавам фестивал отвореним - рекао је Глишић.

Као пратећи програм фестивала фолклора, у порти дворишту ОШ "Бора Лазић" 9. јула од 16,00 сати одржаће се манифестација "Од предака за будућност", на којој ће учествовати сликари, фрулаши, дечији фолклорни ансамбли и учесници радионица за израду предмета домаће радиности и припремања традиционалних јела.

.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.