logo

Актуелности

ЈВП "Београдводе" чисти водотокове

altНа територији општине Младеновац ЈВП "Београдводе" тренутно обавља радове на чишћењу водних токова другог реда што подразумева кошење, измуљивање, вађење дрвне масе, сечу шибља и растиња.

Предузеће је ангажовано на потоку Алинац и реци Пуста у Кораћици. Од прошле године чишћење водотокова у нашој општини ушло је у редован програм одржавања ЈВП "Београдводе" те је тако током пролећног одржавања прошле године било обухваћено преко осам километара токова Кокорина, Смрдана и осталих потока и речица који су правили проблема становништву приликом обилнијих падавина. Радове на чишћењу корита Алинца обишли су Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа задужена за пољопривреду.

Осим ЈВП "Београдводе", на чишћењу водотокова у нашој општини ангажовано је и ЈВП "Србијаводе" које обавља радове на чишћењу водотокова и каналске мреже на територији општине Младеновац у оквиру редовног одржавања водних објеката за одбрану од поплава.

Током ове године закључно са јуном урађено је чишћење, измуљивање и кошење следећих водотокова : корито потока Лесковац у дужино од 1050 метара на потезу узводно од ушћа у Луг, корито потока Јабланица на потезу дугачком 1.100 метара узводно од ушћа у Велики Луг, а коси се и насип на Лугу у области градске зоне. Током овог месеца планира се чишћење корита реке Мисаче на деоници од регионалног пута Топола - Младеновац до ушћа у Милатовицу.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.