logo

Актуелности

Синоћ отворена "Јагњијада"


Уз ватромет и громогласан прасак из трешњевог топа синоћ је у Јагњилу отворена, друга по реду, четвородневна туристичо – привредно - културна манифестација "Јагњијада 2009". Пред мештанима Јагњила и присутним гостима, "Јагњијаду" чији је генерални покровитељ Град Београд и Општина Младеновац, званично је отворио председник градске општине Младеновац, Бранислав Јовановић.

– Драги гости, добродошли у Јагњило – добродошли у Младеновац. Поздрављам вас испред општине Младеновац и желим вам пријатан боравак у Јагњилу. Драго ми што сам вечерас са вама, код добрих и ваљаних домаћина. Ипак, вечерас жалим само због две ствари. Жао ми је што вам време баш и није наклоњено и жао ми је што поред себе у општини немам људе који знају шта значи туризам.

Сабору трубача у Гучи требало је 50 година да од прашњаве утрине постане европски туристички догађај који је прошле године посетило 500.000 људи. Удружење "Бело Јагње" и наши Јагњилци су за само две године учинили да овај четвородневни догађај постане познат у целој Србији.

Показали сте да Шумадија, Младеновац и Јагњило имају шта да понуде и чиме да се поносе. Вечерас вам обећавам да ће "Јагњијада" коју сте започели прошле године увек имати сву потребну помоћ и подршку општине Младеновац. Хвала вам и видимо се на истом месту и следеће године – рекао је Јовановић.

Иначе, ову манифестацију прошле године посетило је близу 30.000 посетилаца. Испред организатора присутне госте поздравили су Петар и Славица Миловановић и пожелели им добар провод у наредна четири дана.

– Желео бих да вам се похвалим да је "Јагњијада" постала званичан бренд регистрован код Завода за интелектуалну својину. Надамо се да ће ова манифестација пронети глас о нашем селу у целој Србији, а пошто је ово и привредна манифестација имаћете сутра прилику да будете сведоци потписивања једног великог посла – рекао је Стеван Банковић, испред Удружења "Бело јагње".

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.