logo

Актуелности

Одблокирана изградња обилазнице


Имовинско − правне блокаде која траје годину дана око изградње обилазнице око Младеновца, тј. улице "Моме Стевановића", више нема и радови могу да се наставе. Средином прошле године расписан је тендер и изабран извођач за наставак изградње улице "Моме Стевановића", од надвожњака до војног комплекса "Багремар". Радови су отпочели али су убрзо настали проблеми код кључног чвора испод надвожњака, односно објекта који је требало да се руши.

Наиме, наследник бившег власника је уложио приговор да целокупни објекат није национализован и тражио новчану надоканду. Општина није могла да се споразуме око висине тражене надокнаде и покренут је судски спор у оквиру којег је Суд донео привремену меру забране рушења објекта док се спор не оконча.

− Општина је дала предлог да се положи депозит, у вредности целокупног објекта и да се приступи рушењу како би се радови наставили. Годину дана трајало је решавање тог проблема да би пре неколико дана Суд прихватио предлог општине полагања јемства за вредност тог објекта. Новац је истог дана уплаћен и одмах се кренуло у рушење предметних објеката који су се водили на општину. У наставку деонице више неће бити сличних проблема с обзиром да је целокупна траса откупљена и радови могу да се наставе. Грађевинска дирекција града Београда која усвајањем Статута наставља овај посао и која је преузела постојећи уговор је обавештена да су имовински односи решени и убрзо очекујемо наставак радова − најавио је Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младенвац.

Он је нагласио да је свакоме јасна вредност ове заобилазнице око града јер се целокупни теретни саобраћај измешта из градских улица, односно, растерећује се део поред ОШ "Свети Сава" и стамебни кварт у Баташеву. Завршетком ове деонице укупне дужине преко 2 километара, теретњаци и аутомобили који долазе из правца Смедеревске Паланке моћи ће брзо да дођу до пута за Београд код "Драпшина".

Јовановић је додао да су решени и имовински односи код пробијања улице "Николе Пашића" и њеног спајања са улицом "Моме Стевановића", што је "Грађевинска дирекција Београда" ставила као приоритет те да је и ту наставак радова питање дана.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.