logo

Актуелности

Одобрене субвенције за запошљавање


Град Београд ће издвојити 7.000.000 динара за субвенционисање послодаваца који отворе нова радна места и за самозапошљавање незапослених лица. Секретаријат за привреду располаже са 4.500.000 динара намењених послодавацима и 2.500.000 за незапослене који се сами запосле. Пројекат се реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

– Субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленом лицу у једнократном износу од 150.000 динара. Неопходно је да корисник региструје своју делатност и обавља је најмање две године. Субвенције ће се додељивати у зависности од оцене бизнис плана и категорије незапосленог, као и од испуњености услова конкурса. Субвенција послодавцима за свако ново отворено радно место износи 50.000 динара, а додељује се послодавцима који су ово право већ остварили у Националној служби за запошљавање. Надамо се да ће им то бити додатни подстицај да отворе нова радна места – рекла је за Беоинфо Станија Вишекруна, заменик секретара за привреду.

При додели додатне субвенције предност ће имати послодавци који обављају делатност у области производње, производног занатства, здравствених и интелектуалних услуга и који у структури запослених радника имају више од 70% оних из ризичних категорија незапослених.

Национална служба за запошљавање ове године издвојиће 130.000 динара за лица која су регистровала своју делатност и на тај начин се запослила, као и по 80.000 динара послодавцима за свако ново радно место.

Субвенционисањем незапослених и субвенционисањем послодаваца за отварање и опремање нових радних места предвиђа се запошљавање око 80 незапослених са територије Београда.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.