logo

Актуелности

Глишић са представницима домова за смештај старијих лица

alt

По налогу Градског штаба за ванредне ситуације, а у циљу имплементације мера превенције које се спроводе на спречавању ширења вируса Ковид -19, командант Штаба за ванредне ситуације градске општине Младеновац, Владан Глишић одржао је састанак са представницима младеновачких домова за смештај одраслих и старијих oсоба. Састанку је присуствовао директор Геронтолошког центра Младеновац, Милован Стојић са својом сарадницом  др Зораном Поповски, власник Дома за старе особе „Луг“, Владан Чокић, власник Дома за смештај и негу одраслих и старијих „Свети Никола“, Драган Урошевић, као и члан општинског Штаба за ванредне ситуације, др Душица Миловановић, директорка младеновачког Дома здравља.

Тема састанка била је збрињавање корисника домова за старија лица у случају сумње на појаву вируса. Договорено је да у случају појаве сиптома који указују на могуће постојање вируса код корисника ових установа, екипе Дома здравља Младеновац изађу на терен и прегледају пацијенте.
Командант Штаба за ванредне ситуације тражио је од представика домова за старија лица информацију о капацитетима медицинског особља, односно, да ли њихове установе имају на располагању лекара 24 сата.

Такође, договорено је да Штаб за ванредне ситуације ораганизује дезинфекцију прилаза домовима за старе, као и дезинфекцију дворишта и стаза у оквиру ових објеката, док ће екипе ЈКП Ã¢€žМладеновац“ вечерас урадити дезинфекцију улица и тротоара у близини Геронтолошког центра и друга два дома за старе.

Глишић је такође позвао све представнике домова за старе да доставе потребе које се односе на заштитну опрему како би корисници и запослени били адекватно заштићени.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.