logo

Актуелности

Град улаже у "Беовоз" - Младеновац у трећој фази


Град Београд и Јавно предузеће "Железнице Србије" у наредне две године реализоваће прву фазу потписаног уговора који се односи на развој јавног железничког превоза путника и његовог интегрисања у систем јавног градског превоза на територији Београда. Прва фаза подразумева комплетну поправку инфраструктуре на релацији Батајница – Панчевачки мост, са крацима ка Раковици и Реснику, као и поправку девет електромоторних гарнитура, које ће саобраћати на овој релацији.

– За реализацију прве фазе из овогодишњег градског буџета издвојено је око 11 милиона евра. Циљ улагања у "Беовоз" јесте растерећење друмског, трамвајског и тролејбуског саобраћаја. Читав пројекат подељен је у три фазе. Прва ће бити реализована за две године, а преостале две, које захтевају знатно већа улагања, зависиће од процена стручних служби и ефеката прве фазе. Интервал кретања возила на релацији Батајница – Панчевачки мост биће 15 минута, што ће омогућити да се знатно брже стиже с једног на други крај града – рекао је за Беоинфо Александар Бијелић, градски менаџер.

Према раније потписаном уговору, у другој фази, чија је реализација планирана две године након прве фазе, предвиђене су, такође, две линије: Батајница – Крњача (продужетак од Панчевачког моста до Крњаче) и Београд центар – Рипањ (продужетак од Раковице до Рипња). Возови би се такође кретали у интервалу од 15 минута. У трећој фази планиране су три линије: Лајковац – Лазаревац – Ресник, Младеновац – Ресник и Умчари – Раковица . Укупна дужина ових траса износи 120 километара, а укупне инвестиције, које подразумевају набавку електрогарнитура и улагања у пругу и стајалишта, износе 109,12 милиона евра.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.