logo

Актуелности

Весић обишао радове у Шепшину

alt

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, обишао је младеновачку месну заједницу Шепшин где су у току радови на реконструкцији и адаптацији објекта у којем ће се налазити Месна заједница. Догађају су присуствовали секретар за привреду Милинко Величковић и председник општине Младеновац Владан Глишић.

“Општина Младеновац је током последњих неколико година урадила девет објеката месних заједница на својој територији, за шта је утрошено 30 милиона динара. Да бисмо решавали проблеме људи, они морају да имају где да се окупљају и организују. Месне заједнице су важне јер организују друштвени живот овако малих заједница. Обећао сам да ћу поново доћи овде за тачно пола године, како би са грађанима направио рекапитулацију свега урађеног. У наредним данима овде ће доћи директор ЈКП â€žЈавно осветљење” и разговарати са грађанима о свему што може да се унапреди по том питању”, истакао је Весић.

Он је истакао да је ово пољопривредни крај, те да Град Београд сваке године обезбеђује субвенције за пољопривреднике који су независни од републичких.

“Прошле године, од 200 милиона динара подстицаја, 50 милиона је „отишло” у општину Младеновац. Ове године повећали смо издвајања за пољопривреду и тога ћемо се држати и у наредним годинама. Људи који овде живе би свакако волели да овде постоји вртић, што наравно зависи од броја деце, али увек постоји опција да предшколска установа обухвати више села. Грађани су питали за амбуланту, али је та област прешла у надлежност Републике. Град Београд са Министарством здравља тренутно ради планове за развој читаве примарне здравствене заштите на територији града Београда”, рекао је Весић.

Он је додао да је данашњи разговор са мештанима села Шепшин прави начин за решавање проблема с којима се сусрећу грађани.

“Ово село има проблеме као и сваки други насељени делови Београда, али разговорима и конкретним договорима многи од тих проблема могу да буду решени. Највећи проблем мештана овог насеља је водоснабдевање, а то питање се у Београду решава системски. Коначно решење тог проблема догодиће се када Шепшин буде прикључен на регионални водовод Макиш – Младеновац који се гради и који ће обезбедити стабилно водоснабдевање – истакао је Весић.

Обавестио је грађане да је Град Београд поднео захтев да се изградња регионалног водовода Макиш – Младеновац прогласи националним пројектом, што ће обезбедити много брже решавање имовинско-правних односа.

“За неколико дана биће расписан тендер за одвојке регионалног водовода према Гроцкој и Врчину, као и за пет километара магистралног водовода и одвојке према Умчарима и Пударцима. То је пета фаза, док ће у шестој и седмој бити урађени одвојци за Сопот, а након тога и резервоар у Рајковцу. Све наведено значи да грађани овог дела Београда могу да очекују стабилно водоснабдевање у року од три године, нагласио је заменик градоначелника.

Према његовим речима, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда следеће недеље ће расписати тендер за пројектовање новог бунара, јер се стари урушио и због геолошких разлога није могуће наставити радове. Ту ће бити и пречистач воде, тако да ће грађани у сваком случају имати боље водоснабдевање.

– Разговарали смо и о проблему са одношењем смећа. Према речима председника општине, веома ускоро ово насеље ће „ући” у општински систем, добити канте, а Град ће помоћи камионима за одношење смећа – рекао је Весић.

Председник општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио је Граду Београду на подршци за решавање проблема с којима се сусрећу грађани ове општине.

â€œУ разговору са суграђанима дотакли смо се проблема, од којих су неки стари деценијама. Договорили смо почетак реализације пројекта одношења смећа из МЗ Шепшин, а изузетно сам задовољан напретком пројекта регионалног водовода. Општина наставља са радовима на путној инфраструктури, а машине нашег Јавног комуналног предузећа налазе се управо у Шепшину”, рекао је Глишић.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.